Liverpool više nije stopostotan: United u derbiju "otkinuo" bod prvaku Europe

Radiosarajevo.ba
Liverpool više nije stopostotan: United u derbiju "otkinuo" bod prvaku Europe
Foto: EPA-EFE / Liverpool - Manchester United

Fudbaleri Manchester Uniteda dočekali su večeras na svom terenu u velikom engleskom derbiju Liverpool, koji je prije ovog kola imao stopostotan učinak. Večeras je serija Redsa prekinuta, a Manchester United je prva ekipa ove sezone koja je uspjela "otkinuti" bod Redsima. Susret je završen rezultatom 1:1.

Utakmicu su opet obilježile neke sporne odluke nakon korištenja VAR-a. Nakon jedne sumnjive situacije priznat je pogodak za vodstvo Manchester Uniteda. Klopp je tražio prekršaj, djelovalo je kao da je bio, ali se odluka nije promijenila.

Igrao se 36. minut susreta kada je Marcus Rashford zatresao mrežu gostujuće ekipe za veliko slavlje na Old Traffordu. Samo dvije minute ranije u prilici je bio Roberto Firmino, ali je De Gea odlično intervenisao.

U 45. minuti susreta Mane je izjednačio, ali je nakon ponovnog gledanja snimka postalo jasno da je igrao rukom priliko prvog dodira s loptom i pogodak je poništen.

Liverpool nije mnogo prijetio u nastavku susreta. Šanse su imali Rashford i Fred, ali domaćin nije mogao do gola. I onda je u 85. minuti susreta Liverpool došao do vodstva. Robertson je centrirao, a na pravom mjestu bio je Adam Lallana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije