Liverpool u lovu na senzaciju protiv Barce bez dvije velike zvijezde

Radiosarajevo.ba
Liverpool u lovu na senzaciju protiv Barce bez dvije velike zvijezde
Foto: FC Barcelona / Barcelona ima tri gola prednosti iz prve utakmice

Pred nogometašima Liverpoola večeras (21 sat) je težak izazov protiv Barcelone u Ligi prvaka. Liverpool na Anfieldu dočekuje Barcelonu u revanš utakmici polufinala nakon poraza od 0:3 u prvom susretu.

Na konferenciji za medije uoči susreta menadžer Liverpoola Jürgen Klopp potvrdio je da u tom susretu neće moći računati na dvije velike zvijezde, Mohameda Salaha i Roberta Firmina.

"Salah ne propušta utakmicu zbog predostrožnosti nego zbog potresa mozga zadobivenog protiv Newcastlea. Prema pravilima koje su odredili ljekari, Salah ne smije i neće igrati protiv Barcelone, kao ni Roberto Firmino. Mohamed se osjeća dobro, ali iz ljekarske perspektive to nije dovoljno dobro", rekao je Klopp.

Podsjetimo, Salah je nastradao u sudaru s golmanomm Newcastlea Martinom Dubravkom u okršaju 37. premierligaškog kola, dok Firmino od ranije ima problema s povredom mišića.

Iako još nije poznat sastav Redsa, očekuje se da će Klopp u izostanku važnog dvpojca u napadu krenuti s trojcem Sadio Mane-Divock Origi (strijelac pobjedničkog gola protiv Newcastlea za 3:2)-Daniel Sturridge.

S druge strane, u Barceloni su posve mirni. Tri gola prednosti iz prvog susreta, bez primljenog gola, su lijepa prednost za Špance. 

"Nećemo se braniti. Idemo da potvrdimo dominaciju i protiv jedne od najboljih europskih ekipa ovjerimo plasman u finale", poruka je iz Barcelone. 

Susret između ova dva duela dijelit će turski sudija Cuneyt Cakir. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije