Liverpool je šesti put prvak Europe u fudbalu!

Radiosarajevo.ba
Liverpool je šesti put prvak Europe u fudbalu!
Foto: AA / Liverpool

Na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu, stadionu koji je dom Atletico Madrida večeras su snage odmjerili Tottenham i Liverpool u finalu Lige prvaka u fudbalu. Slavio je Liverpool rezultatom 2:0.

Utakmica u prijestolnici Španije počela je minutom šutnje u čast Jose Antonia Reyesa koji je danas poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći. Prvo poluvrijeme donijelo je izuzetno loš fudbal. Da li zbog važnosti susreta, ili zbog pauze od skoro mjesec dana takmičarskih susreta, ili možda zbog paklenih vrućina u Madridu, ali jako skroman susret u prvih 45 minuta odigrali su Redsi i Spursi.

Vidjeli smo svega dva udarca u okvir gola, od čega je prvi bio u drugoj minuti susreta i to sa bijele tačke. Damir Skomina je pokazao na bijelu tačku nakon što je Sissoko igrao rukom u svom šensaestercu. Salah je namjestio loptu na bijelu tačku i postao prvi Egipćanin sa pogotkom u finalu Lige prvaka.

Najzanimljivija scena u nastavku prvog poluvremena bila je kada je polugola djevojka utrčala na teren, što dovoljno govori o kvaliteti fudbala. Ipak, vrijedi izdvojiti pokušaj bekova Liverpoola. Prvo je desni - Alexander-Arnold šutirao pored gola Llorisa u 17. minuti susreta. Minut prije pomenutog prekida. Do kraja prvog poluvremena još samo jedan pokušaj u okvir gola. Šutirao je Robertson, a njegov udarac paradom je zaustavio Lloris. Ostalo je 1:0 za Liverpool nakon prvih 45 minuta.

U nastavku susreta ista slika kao u prvom poluvremenu. Tottenham je prvi udarac u okvir gola imao u 73. minuti susreta. Ako se može tako nazvati pokušaj Allija koji je Alisson zaustavio bez problema. Pochettino je pokušao sa Mourom, ali ni to nije urodilo plodom. Ritam igre jeste bio nešto brži, ali sve do same završnice susreta većih uzbuđenja nije bilo. Liverpool je mogao preko Milnera riješiti sve dileme, ali nije pronašao put do mreže.

U 80. minuti susreta Tottenham je imao dvije prilike. Pokušao je prvo Son, a potom i Moura, ali sjajno je branio Alisson. Tottenham je opet zaprijetio preko Eriksena u 85. minuti susreta. Šutirao je Danac direktno iz slobodnog udarca, ali je njegov pokušaj zaustavio Alisson. U 87. minuti susreta Origi je pogodio i riješio sva pitanja oko pobjednika. Liverpool je osvojio svoju šestu titulu prvaka Europe. Ostalo je do kraja 2:0 za Liverpool. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije