Liverpool slavio u golijadi protiv Salzburga, Barca preokretom do pobjede protiv Intera

Radiosarajevo.ba
Liverpool slavio u golijadi protiv Salzburga, Barca preokretom do pobjede protiv Intera
FOTO: Facebook / Mo Salah

Šest utakmica drugog kola grupne faze Lige prvaka odigrano je u terminu od 21 sat, a najviše golova bilo je na Afieldu gdje je Liverpool slavio protiv Salzburga (4:3), dok je Barcelona uspjela preokrenuti protiv Intera na Nou Campu i slaviti na kraju (2:1).

Liverpool je došao brzo do ogromne prednosti protiv Salzburga. Pogodio je Mane u devetoj minuti, a zatim Robertson u 25. i Salah u 36. za 3:0. Činilo se tada da je sve gotovo. Hwang je u 39. minuti smanjio na 3:1, a u drugom dijelu Salzburg je došao do izjednačenja.

Prvo je pogodio Minamino u 56., a zatim Haland u 60. minuti za nevjerovatnih 3:3. Redsi su uspjeli doći do četvrtog kola u 69. minuti kada je po drugi put pogodio Salah. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i engleski tim je došao do tri boda, piše Scsport.

Barcelona je slavila protiv Intera (2:1). Nerazzurri su došli do prednosti u trećoj minuti preko Martineza, a italijanski klub je imao još nekih prilika. Ipak, Barcelona je nadigrala goste u drugom poluvremenu i pogocima Suareza u 58. i 84. minuti došla do trijumfa.

Chelsea je došao do pobjede protiv Lillea od 1:2. Aabraham je pogodio za Plavce u 22. minuti, a devet minuta poslije Osimhen je izjednačio. Plavici su napadali, a u 78. minuti Willian je postigao pobjedonosni gol za londonski tim.

Lyon je golovima Depaya i Terriera došao do pobjede protiv RB Leipziga (0:2), dok je Ajax postigao gol više na gostovanju kod Valencije. Strijelci za Kopljanike bili su Ziyech, Promes i Van de Beek. Šišmiši su promašili penal u prvom poluvremenu. Zenit je pobijedio Benficu (3:1). Za domaće pogađali su Dzyuba, Dias (autogol) i Aazmoun, dok je za goste strijelac bio De Tomas.

Rezultati:

Genk – Napoli 0:0
Slavia Prag – Borussia Dortmund 0:2
Barcelona – Inter 1:1
Lille – Chelsea 1:2
Liverpool – Salzburg 4:3
RB Leipzig – Lyon 0:2
Valencia – Ajax 0:3
Zenit – Benfica 3:0

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije