Džeko postigao počasni gol: Liverpool na pogon Salaha demolirao Romu

Radiosarajevo.ba
Džeko postigao počasni gol: Liverpool na pogon Salaha demolirao Romu
Foto: EPA / Ilustracija
Liverpool i Roma odigrali su prvu utakmicu polufinala Lige prvaka na Anfieldu, meč u kojem je engleski tim slavio ubjedljivu pobjedu 5:2.

Liverpool je poveo s 1:0 u 36. minuti a gol je postigao Mohamed Salah. Naime, domaći igrači su oteli loptu koju je Milner proslijedio za Salaha, a briljantni Egipćanin se namjestio na šut i ljevicom neobranjivo pogodio.

U 45. minuti 2:0 je za Liverpool, opet je strijelac Salah! Munjevita kontra Redsa, Firmino je dobio loptu na svojoj polovici, okrenuo svoje čuvare i pravovremeno uposlio silovitog Egipćanina koji je hladnokrvno prebacio istrčalog golmana Alissona za urnebes na Anfieldu!

Nakon pauze i odmora, u 56. minuti Salah upisuje asistenciju, a strijelac je Sadio Mane! Nevjerovatno puno prostora ostalo je Salahu, te je Egipćanin pobjegao i poslužio Manea koji to ne promašuje.

Šest minuta poslijem trećeg gola, Roberto Firmino postiže četvrti gol! Naime, Salah je genijalno slomio svog čuvara na desnoj strani i servirao loptu Firminu na drugoj stativi, a Brazilac nije imao težak posao. Gurnuo je loptu u mrežu za velikih četiri razlike...

U 69. minuti Liverpool postiže peti gol, a strijelac je opet Firmino! Milner je izveo korner, a Brazilac je bio najviši u skoku i glavom pogodio suprotni ugao.

U 81. minuti Džeko postiže gol za Romu te još jednom potvrđuje da je najbolji igrač Rome u ovom trenutku.

Četiri minute kasnije postavljen je konačan rezultat. Lopta je pogodila Milnera u ruku i arbitar Felix Brych je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator penala bio je Perotti za konačnih 5.2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije