Liverpool je jednostavno nezaustavljiv: Redsi golovima Salaha nadigrali Watford

Radiosarajevo.ba
Liverpool je jednostavno nezaustavljiv: Redsi golovima Salaha nadigrali Watford
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Mohamed Salah

Liverpool je u prvoj utakmici 17. kola Premiershipa pobijedio Watford, dobio osmu utakmicu u prvenstvu zaredom te pratnji pobjegao na 11 bodova prednosti.

Ekipa Jürgena Kloppa očekivano je dominirala od prve do zadnje minute, iako su gosti prvi mogli do vodstva, ali je Troy Deeney zakasnio na sjajan ubačaj Deulofeua na otvaranju utakmice.

Liverpool je igrao doslovno koliko mu je trebalo, a prvi put na gol je zapucao tek u 25. minuti, no u 38. je slomio goste.

Watford je loše izveo korner i domaćini su u tri poteza došli do vodstva. Robert Firmino je fantastičnim pasom lansirao u kontru Sadija Manea koji proigrava Mohameda Salaha, a Egipćanin je majstorskim potezom prebacio loptu na desnu nogu i pogodio rašlje za 1:0. 

Gosti su mogli izjednačiti do poluvremena, ali je u 42. minuti Alisson prvo obranio udarac odličnog Deulofeua da bi odbijenu loptu Ismaila Sarr potpuno promašio na pet metara od gola.

To je ujedno bilo sve što je Watford odigrao i pravo je čudo da je drugi gol primio tek u 90. minuti. Do tad je VAR poništio gol Manea zbog ofsajda, a Senegalac, Salah i ostali su se poigravali pred Fosterovim golom u situacijama koje su morali riješiti golovima. Promašaji ih nisu koštali, a Salah je krasnim golom na samom kraju potvrdio pobjedu Liverpoola.

Lopta se nakon Maneova udarca našla u nogama Divocka Origija koji ju je proslijedio do Salaha, a on skoro iz mrtvog kuta majstorski petom kroz noge Mariappe zabio za konačnih 2:0. 

Tako je Liverpool barem do završetka utakmice Leicestera i Norwicha pobjegao prvim pratiocima na 11 bodova prednosti, a od Cityja ima čak 17 više.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije