Liverpool deklasirao Spartak, Rudari iz Donjecka bolji od Građana

Radiosarajevo.ba
Liverpool deklasirao Spartak, Rudari iz Donjecka bolji od Građana
Odigrano je posljednjih osam utakmica grupne faze ovogodišnjeg izdanja fudbalske Lige prvaka.

Manchester Unitedu, Baselu, PSG-u, Bayernu, Romi, Chelseaju, Barceloni i Juventusu među 16 najboljih ekipa Europe pridružili su se Liverpool, Sevilla, Manchester City, Šahtar, Bešiktaš, Porto, Tottenham i Real Madrid.

Grupa E

U grupi E Liverpool je na svom terenu deklasirao Spartak Moskvu rezultatom 7:0. Za ekipu sa Anfielda pogađali su Coutinho (tri puta), Mane (dva puta), Firmino i Salah. Liverpool s prvog mjesta ide među 16 najboljih ekipa Starog kontinenta, dok će Moskovljani takmičenje nastaviti u Europskoj ligi.

U drugom susretu ove grupe Maribor je na svom terenu dočekao Sevillu. Susret je završen rezultatom 1:1. Jedini pogodak za Viole postigao je Tavares, dok je za Sevillu strijelac bio Ganso. Sevilla će u osminu finala s drugog mjesta, dok se Maribor oprašta od Europe.

Grupa F

U grupi F Šahtar je u posljednjem kolu ostvario veliku pobjedu kojom se plasirao u osminu finala elitnog fudbalskog takmičenja. Ekipa iz Donjecka slavila je domaću pobjedu protiv Manchester Cityja rezultatom 2:1. Golove za Ukrajince postigli su Bernard i Ismaily, dok je jedini pogodak za Engleze postigao Aguero s bijele tačke.. Građani će u osminu finala s prvog mjesta, dok je Šahtar završio kao drugoplasirani.

U drugom susretu ove grupe Feyenoord je na svom terenu dočekao Napoli. Gosti su poveli u drugoj minuti, a pogodio je Zielinski. Rezultat je izjednačio Jorgensen u 33. minuti susreta. Pobjedu domaćim i prve bodove u Ligi prvaka ove sezone donio je St Juste u 91. minuti susreta. Napolitanci će takmičenje nastaviti u Europskoj ligi, dok se Holanđani opraštaju od Europe.

Grupa G

U grupi G Bešiktaš je gostovao kod Red Bull Leipziga, a susret je završen pobjedom gostiju rezultatom 2:1. Ekipa iz Istanbula povela je u desetoj minuti susreta, a precizan je bio Negredo s bijele tačke. Pogodak za domaćina postigao je Keita u 87. minuti susreta, dok je tri boda Turcima donio Talisca u 91. minuti susreta. 

U drugom susretu ove grupe Porto je na svom terenu savladao Monaco rezultaom 5:2 i izborio drugo mjesto u grupi. Golove za Portugalce postigli su Aboubakar (dva puta), Brahimi, Telles i Soares. Jedini pogodak za Monaco djelo je Glika. Monaco je završio svoj nastup u Europi, dok Porto među 16 najboljih ekipa ide s drugog mjesta.

Grupa H

U grupi H Tottenham je na svom terenu dočekao APOEL i trijumfom zaključio odličan nastup u grupnoj fazi Lige prvaka. Pijevci su skupili 16 od mogućih 18 bodova. Večeras su slavili rezultatom 3:0, a golove za ekipu iz Londona postigli su Llorente, Heung-Min Son i N'Koudou.

U drugom susretu ove grupe Real Madrid je dočekao Borussiju Dortmund. Domaćin je poveo u osmoj minuti preko Mayorala, da bi rezultat na 2:0 četiri minute kasnije povisio Ronaldo. U 43. minuti Milioneri su smanjili preko Aubameyanga, a nakon četiri minute igre u nastavku isti igrač je izjednačio rezultat na 2:2. Kraljevi do novog vodstva dolaze u 81. minuti, a mrežu Nijemaca pogađa Lucas. Ostalo je do kraja susreta 3:2 za ekipu koju s klupe predvodi Zinedine Zidane. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije