Lista želja legende Liverpoola: Želimo da Džeko zaigra na Anfieldu

Radiosarajevo.ba
Lista želja legende Liverpoola: Želimo da Džeko zaigra na Anfieldu
Reprezentativac Engleske i legendarni nogometaš Liverpoola Phil Thompson udijelio je brojne savjete aktuelnom menadžeru kluba s Anfielda Jurgenu Kloppu.

Pored brojnih savjeta s kojima se susreo prvi čovjek operative Liverpoola poprilično se poklopio i s njegovim željama o vrsti novih nogometaša koji bi mogli stići tokom perioda transfera, prenosi Express.

Naime, Thompson smatra da je ekipi s Anfielda potreban još jedan kvalitetan napadač, te ovaj 64-godišnjak smatra kako bi jedno od osvježenja za vrh napada engleskog velikana i ovosezonskog izdanja Lige prvaka mogao biti i kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko.

"Volio bih dovesti nogometaša koji se dosta slaže s našim stilom igre, ali i koji je jak u duelima i koji bi postao komandant napada. Volio da takav napadač bude upravo Edin Džeko, ako je on spreman doći u Premier ligu", dodao je Thompson.

Ipak, iako bi ponovo stigao u najjaču nogometnu ligu svijeta pitanje je koliko bi Dijamant pristao da bude na klupi, budući da je prva opcija rimske Vučice, posebno sa dvije genijalne sezone iza sebe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije