Pijevci šokirali Građane, Redsi sigurni protiv Porta

Radiosarajevo.ba
Pijevci šokirali Građane, Redsi sigurni protiv Porta
Foto: EPA-EFE / Tottenham - Manchester City

Odigrane su prve dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Liverpool je na svom terenu dočekao Porto, dok su u engleskom duelu snage odmjerili Tottenham i Manchester City.

Liverpool - Porto 2:0

Liverpool je na svom Anfieldu dočekao Porto i već u petoj minuti došao do vodstva. Firmino je odlično ostavio loptu za Nabyja Keitu koji šutira s vrha šesnaesterca i sjano pogađa mrežu nemoćnog Casillasa.

Mogao je Liverpool do dva gola prednosti u 22. minuti susreta. Salah nakon jednog duela nije pao, odlučio je nastaviti akciju, ali nije bio precizan, pa je ostalo 1:0 za Redse. Ekipa s Dragao stadiona ipak je drugi put kapitulirala u 26. minuti utakmice. Alexander Arnold je sjajno uposlio Firmina kojem je preostalo samo da ubaci loptu u praznu mrežu gostujuće ekipe.

Porto je prvi put zaprijetio u 30. minuti susreta. Šutirao je Moussa Marega, ali fudbaler Portugalaca nije bio precizan. Isti igrač u prilici je dvije minute kasnije, ali i ovaj put nije uspješan. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je domaćin. Šutirao je Firmino, ali nije došao do svog drugog gola.

U 48. minuti treći pogodak za Liverpool, ali je odlukom VAR-a poništen zbog ofsajda. Porto je prijetio još jednom preko Marege u 69. minuti susreta. Rezultat se ni ovaj put nije mijenjao na Anfieldu. Marega je propustio i posljednju priliku na susretu. Ostalo je do kraja 2:0 za Liverpool. 

Tottenham - Manchester City 1:0

U drugom susretu večeri Tottenham je na svom novom White Hart Laneu dočekao ekipu Manchester Cityja. Već u 11. minuti gosti su mogli do vodstva. Nakon jednog udarca gostiju lopta je u ruku pogodila Rosea, sudac Kuipers je nakon intervencije iz VAR sobe pogledao spornu situaciju i pokazao na bijelu tačku. Loptu je na "kreč" namjestio Sergio Aguero, ali je udarac Argentinca odlično zaustavio Hugo Llloris.

U ne baš sadržajnom prvom poluvremenu vidjeli smo još jednu priliku za domaće. Hary Kane je šutirao, ali je na visini zadatka bio golman Ederson. Ostalo je nakon prvih 45 minuta igre u Londonu 0:0.

U nastavku prva prilika za goste. Možda i najbolji igrač Građana ove sezone Raheem Sterling bio je u prilici, ali je šutirao po sredini gola i nije uspio matirati Llorisa. Samo minutu kasnije na drugoj strani je šutirao Heung-Min Son, ali nije bio precizan.

Ono što nije uspio u 48. minuti susreta, strijelac prvog gola na novom stadionu Tottenhama, uradio je 30 minuta kasnije. Heung-Min Son je spasio jednu praktično izgubljenu loptu, svi su očekivali centaršut, a fudbaler Spursa matirao je nemoćnog Edersona. Rezultat se nije mijenjao do kraja susreta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije