Liga prvaka: Liverpool šokirao Minhen, Barcelona pregazila Lyon

Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Liverpool šokirao Minhen, Barcelona pregazila Lyon
Foto: EPA-EFE / Bayern - Liverpool

Odigrane su još dvije utakmice osmine finala Lige prvaka nakon kojih smo saznali imena svih klubova koji će igrati u četvrtfinalu ovog takmičenja. 

Svoje mjesto među osam najboljih ranije su izborili Manchester City, Juventus, Manchester United, Tottenham, Porto i Ajax, a večeras su im se pridružili Liverpool i Barcelona.

Bayern Minhen - Liverpool 1:3

Centrlana utakmica večeri odigrana je u Minhenu gdje su derbi odigrali Bayern Minhen i Liverpool. Prvi susret odigran na Anfieldu završen je rezultatom 0:0, dok je večeras slavio Liverpool rezultatom 3:1.

Prvu priliku na susretu imali su domaći. Pokušao je Thiago Alcantara, ali je lopta završila iznad prečke gola gostiju.

U 25. minuti prijeti Liverpool. Pokušao je Roberto Firmino, ali njegov udarac je završio pored desne stative. Već u narednoj minuti gosti su poveli. Mane je iskoristio veliku nepažnju Manuela Neuera, nadmudrio ga i doveo Redse u vodstvo.

Deset minuta kasnije pokušao je Andrew Robertson, ali njegov udarac zaustavio je Neuer. Domaćin je izjednačio u 39. minuti utakmice. Loptu je nakon centaršuta u sopstvenu mrežu poslao Joel Matip. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:1.

U nastavku susreta prvu priliku imali su gosti, ali je udarac Salaha u 50. minuti zaustavio Neuer. Liverpool je do novog vodstva došao u 69. minuti susreta. Nakon kornera najviši u šesnaestercu bio je Van Dijk za veliku radost gostujućih navijača. U 84. minuti sve je bilo riješeno. Salah je fantastično centrirao, a to još bolje ispratio Sadio Mane i drugim golom potvrdio trijumf Liverpoola. 

Barcelona - Lyon 5:1 

Barcelona je nakon 0:0 u Francuskoj na svom Camp Nou stadionu dočekala Lyon. Domaćin je nakon 18 minuta došao do vodstva, a precizan s bijele tačke bio je Lionel Messi. U 31. minuti susreta bilo je 2:0 za domaće. Suarez je asistent, a mrežu Lyona ovaj put trese Coutinho. Domaćin je u prvom poluvrmenu mogao do još dva gola, ali Suarez i Messi nisu uspjeli naći put do mreže.

Prvu priliku u nastavku imao je Lionel Messi, ali je odbrana gostiju bila na nivou. U 58. minuti gosti su došli do gola. Rezultat je smanjio Lucas Tousart. Barcelona je pitanje pobjednika riješila u 78. minuti susreta. Svoj drugi poogdak na susretu postigao je Lionel Messi u 78. minuti susreta. Samo tri minute kasnije bilo je 4:1, a četvrti pogodak za Katalonce postigao je Pique. Katalonci su peti pogodak postigli u 86. minuti susreta, a strijelac za Katalonce nakon asistencije Messija bio je Dembele. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije