Liga prvaka: Džeko namjestio golove za pobjedu Vučice, PSG slavio na Old Traffordu

Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Džeko namjestio golove za pobjedu Vučice, PSG slavio na Old Traffordu
Foto: EPA-EFE / Edin Džeko
Odigrane su dvije utakmice osmine finala Lige prvaka, a snage su večeras odmjerili Roma i Porto, te Manchester United i PSG.

Roma - Porto 2:1

Roma je na svom Olimpicu dočekala Porto, a domaćin je imao i najbolju priliku u prvih 45 minuta susreta. Pokušao je Edin Džeko, ali je njegov udarac nakon lijepog prodora zaustavila lijeva stativa.

U nastavku susreta prvu priliku imao je domaćin. Pokušao je Bryan Cristante, ali je njegov udarac zaustavio golman gostiju Iker Casillas. Porto je zaprijetio preko Danila Pereire u 57. minuti susreta, ali je njegov pokušaj glavom otišao pored desne stative gola domaćih.

Roma je do vodstva došla u 70. minuti susreta. Edin Džeko je odlično uposlio mladog Nicola Zaniola, koji pogađa mrežu Casillasa. Odlično je Džeko primio loptu u šesnaestercu, a potom pronašao Zaniola za veliko slavlje na Olimpicu. Šest minuta kasnije bilo je 2:0 za Romu, a mrežu Porta opet je pogodio Zaniolo. 

Porto je smanjio u 79. minuti preko Adriana Lopeza. Ostalo je do kraja 2:1 za Vučicu. 

Manchester United - PSG 0:2

Na Old Trafffordu Manchester United je dočekao Paris Saint-Germain. Gosti su zaprijetili već u šestoj minuti susreta preko Angela Di Marije, ali Argentinac nije bio precizan. Rashford je zaprijetio tri minute kasnije, ali rezultat se nije mijenjao. Kylian Mbappe je zaprijetio u 28. minuti, ali još jednom je ostalo bez golova na Old Traffordu. Rezultatom 0:0 završeno je prvo poluvrijeme.

Nakon samo osam minuta igre u nastavku domaćin je kapitulira. Presnel Kimpembe je odlično reagovao nakon centaršuta Di Marije i zakucao loptu u mrežu. Nastavio je PSG da prijeti, a do dva gola prednosti Sveci su došli u 60. minuti susreta. Di Marija je još jednom asistent, a Mbappe pogađa mrežu De Geae.

Upravo je De Gea zaslužan što United nije doživio katastrofu. Fantastično je odbranio udarce Mbappea i Bernata. Ostalo je do kraja susreta 2:0 za goste iz Pariza. U samoj završnici Paul Pogba dobio je crveni karton u redovima domaćih. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije