Fekir odveo Lyon u osminu finala, Young Boysi srušili Juventus, golijada u Amsterdamu

Radiosarajevo.ba
Fekir odveo Lyon u osminu finala, Young Boysi srušili Juventus, golijada u Amsterdamu
Foto: EPA-EFE / Detalj sa meča Ajax - Bayern
Večerašnjim utakmicama 6. kola je kompletirano takmičenje u grupnoj fazi Lige prvaka za sezonu 2018/19.

Jedina utakmica koja je odlučivala o prolasku u nokaut fazu je bila ona u Ukrajini, gdje je Shakhtar dočekao francuski Lyon.

Moraes je u prvom poluvremenu donio prednost Shakhtaru, ali Lavovi su bili bolji protivnik sve vrijeme, a dominaciju su krunisali fantastičnim pogotkom Fekira u 65. minuti.

Do kraja nije bilo promjene pa je tako taj pogodak Fekira obezbijedio Lyonu bod koji ih vodi u nokaut fazu.

Bayern je u Amsterdamu za izbjegao poraz koji bi ga ostavio bez prvog mjesta na tabeli. Ajax je došao do preokreta (2:1) u 82. minuti nakon pogotka Tadića iz penala, ali samo četiri minute kasnije penal je dosuđen i za Bavarce. Coman kasnije donosi vodstvo Bayernu, ali Tagliafico u 95. minuti poravnava na 3:3.

U drugoj utakmici grupe F, Manchester City je na domaćem terenu remizirao sa Hoffenheimom, a iz ove utakmice vrijedi istaći spektakularan pogodak Leroyja Sanea, koji je donio bod Građanima. Oni će dalje kao prvoplasirani iz ove grupe.

Valencia je na Mestallli uspjela lagano da porazi Manchester United, ali neće ova pobjeda mnogo značiti Šišmišima, jer su prolaz dalje već ranije obezbijedili Juventus i United. Valencia će u Evropsku ligu…

U posljednjoj utakmici, Young Boysi su šokirali Juventus u Švicarskoj, te slavili sa 2:1 pogocima Hoaraua. Jedini gol za Juve djelo je Paola Dybale.

Žrijeb osmine finala Lige prvaka će se obaviti u ponedjeljak u Nyonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije