Nastavlja se Liga prvaka: Susret titana Manchester Uniteda i Juventusa

Radiosarajevo.ba
Nastavlja se Liga prvaka: Susret titana Manchester Uniteda i Juventusa
Foto: Twitter / Ilustracija
Susreti trećeg kola nogometne Lige prvaka na rasporedu su večeras i u srijedu.

AEK –Bayern

Bayern se gostujućim trijumfom kod Wolfsburga (3:1) vratio na pobjednički put nakon što je četiri susreta bio bez pobjede.

Aktuelni njemački prvak sada je pred novim iskušenjem u Ligi prvaka kod neugodnog AEK-a.

Bavarci dijele prvo mjesto u grupi sa Ajaxom i kiksom u Atini zakomplicirali bi im situaciju, ali ponovo probudio i kritičare.

“Ne bojim se, ali jako respektiram AEK! Njih navijači tjeraju naprijed u domaćim utakmicama. Čeka nas teška večer i na to upozoravam igrače. Gledao sam njihove utakmice i analizirao ekipu. Mi želimo dobiti ovu utakmicu, jer pobjede su važne. Ustvari to je najvažnije, a na drugom mjestu je sama igra'', rekao je Kovač.

Young Boys – Valencia

Zanimljivo, ovo je duel dvije ekipe koja u dva prva kola nisu postigle nijedan gol. Valencia ima remi sa Manchester Unitedom (0:0) i bolja su ekipa od Švicaraca, koji su su se sretno provukli u grupnu fazui nakon lose završnice Dinama u nokaut fazi.

Španci su favoriti I pored toga što igraju u gostima. Očekuje se da će doći do prve pobjede, iako nogometaši Young Boysa znaju bljesnuti povremeno, uostalom, kakav je bio slučaj I u dva duela sa Zagrepčanima.

Kod domaćina neće sigurno igrati Camara (crveni karton), a neizvjestan je i nastup Lotomba. U timu gostiju Guedes dugo vuče povredu koljena i sigurno je da neće igrati, dok su pod upitnikom Mina I Kongdobija.

Roma - CSKA

Roma našeg Edina Džeke loše je ušla u novu sezonu za što su navijači okrivili klupsku politiku prodaje najboljih igrača. Situacija se bila donekle smirila nizom od četiri pobjede, među kojima je bila i ona nad gradskim rivalom Lazijom. Idilu u Romi pokvario je neočekivani subotnji domaći poraz od SPAL-a (0:2).

Roma nije uspjela zatresti mrežu SPAL-a ni u posljednjih petnaest minuta susreta (isključen bio golman Milinković-Savić), a sada Dijamnta, El Shaarawya i Undera čeka duel sa CSKA.

“Sretni smo što odmah imamo utakmicu, tako da se možemo brzo vratiti pobjedama. Moramo se ponovo pronaći i trebamo zaigrati odlučnije. Trebaju nam navijači. CSKA je vrlo mlada ekipa s izvanrednim individualcima. Posebno su opasni u napadu. Oni nas neće gurati, već će se braniti u velikom broju i potom brzo prijetiti s dva ofanzivna veznjaka koji su vrlo dobri”, kazao je trener Rome Di Francesco, koji se nada povratku u ekipu Kolarova, iskusnog veznjak De Rossija i mladog napadača Schicka.

Kladionice ekipu Rome stavljaju kao apsolutnog favorita u ovoj utakmici, pa je tako u MOZZART kladionici  kvota na pobjedu Rome 1.30. Ova kladionica na pobjedu ruskog CSKA nudi keoficijent 9.00, a na remi 5.70. Pogledajte kompletnu ponudu za ovaj meč.

Gosti dolaze u Rim da osvoje jedan bod, atmosfera je poboljšana pobjedom na gostovanju kod Anzhija (2:0) koju su Goncharenku osigurali golovi Vlašića i Chalova.

“Roma je vrhunski klub, tamo su uvijek vrhunski igrači. Novi igrači dođu i neki odu svake godine, stoga je jedino pitanje koliko brzo trener može organizirati momčad da bude jedinstvena. Ne bih izdvajao nikog od pojedinaca kod Rome, ali da moram iskreno bih rekao prvo Džeko i potom De Rossi”, kazao je Goncharenko.

Ajax – Benfica

Ajax se izbacivanjem Standard Liegea i kijevskog Dinama uspio vratiti u grupnu fazu Lige prvaka. Ten Hagova ekipa odlično djeluje i u prvenstvu gdje zauzima drugo mjesto iza nepogrešivog PSV-a.

Ten Hag je oprezan prilikom najave susreta s Benficom.

“Nismo favoriti. Benfica je dobra ekipa. Mi smo igrali dobro u Munchenu, ali Benfica je vrlo snažna. Oni imaju mnogo iskustva, kako u obrani tako i u napadu. Igramo kod kuće i trebamo pobijediti, te to namjeravamo i učiniti”, kazao je Ten Hag.

U Ajaxu probleme s povredama imaju Veltman i Bande koji još čekaju prve minute u novoj sezoni.

Vezista Eiting i Tagliafico nisu trenirali punim intenzitetom posljednjeg dana i njihov nastup protiv Benfice je pod velikim znakom pitanja. 

Portugalci s mnogo samopouzdanja stižu u Amsterdam.

“Morat ćemo biti iznimno koncentrirani tokom utakmice. Jasno je da ćemo se morati braniti, ali namjera nam je i da kreiramo probleme Ajaxu. S obzirom na kvalitetu oba tima, mali dueli napraviti će veliku razliku. Svjesni smo da Ajax ima mnogo opcija u napadu, ali i mi imamo svoje ambicije. Igrači koji su stigli u Amsterdam bit će spremni za utakmicu”, kazao je menadžer Benfice Rui Vitoria. 

Sve utakmice su na rasporedu od 21.00, osim mečeva AEK – Bayern i Young Boys – Valencia koji počinju u novom terminu Lige prvaka od 18.55 sati.

Hoffenheim – Olympique Lyon

Duel trećeg kola Lige prvaka između posljednjeplasiraog i prvoplasiramog tima na tabeli ove grupe. Hoffenheim ima samo jedan osvojeni bod, ali ne može se reći da su igrali baš tako loše i nisu imali sreće. Francuski tim je u prvom kolu slavio neočekivanu pobjedu u Manchesteru i zato imaju četiri boda, tri više od svog domaćina. I u francuskom prvenstvu Lyon stoji bolje, nego Hoffenheim  Bundesligi, s tim da su proteklog vikenda obje ekipe upisale pobjede. Međusobno se do sada nisu sastajali.

Manchester United – Juventus

Susret Crvenih đavola i Stare dame svakako je jedan od najatraktivnijih mečeva trećeg kola Lige prvaka, s obzirom na to da se sastaju dvije vodeće ekipe na tabeli grupe H, ali i dva velikana evropskog nogometa, Manchester United i Juventus.

Ipak, Stara dama iz Torina pred ovaj duel ima i dva boda viška, dok i u domaćem prvenstvu puno bolje kotiraju od Crvenih đavola iz Manchestera. Posljednji put su se sastali 2003. godine, u osmini finala Lige prvaka, a u oba navrata je slavio Manchester United.

Od 21:00 sat igraju i nogometaši Real Madrida i klub iz Češke Plzen koji je u ovoj utakmici apsolutni autsajder, dok prvaci Engleske Manchester CIty ide na noge Shakhtaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije