Hat-trick Reala: Rezervista Bale donio titulu nakon što je Ramos "sredio" Salaha

N. K.
Hat-trick Reala: Rezervista Bale donio titulu nakon što je Ramos "sredio" Salaha
FOTO: EPA / Detalj sa utakmice Real Madrid - Liverpool
Na Olimpijskom stadionu u Kijevu odigrano je finale Lige prvaka, a slavila je ekipa Real Madrida nad Liverpoolom rezultatom 3:1.

Liverpool je počeo puno ofanzivnije, te su na samom početku bili stvorili nekoliko opasnih situacija pred golom Real Madrida.

Međutim, prvu pravu priliku na utakmici imao je Ronaldo koji je u 15. minuti prošao po krilu i pucao iz vrlo teške situacije, ali lopta je otišla preko gola Liverpoola.

U 23. minuti vidjeli smo najbolju prioliku za Liverpool. Naime, prvo je zaprijetio Firmino koji je pucao u blok, zatim je Arlond pucao s desne strane sa 14, 15 metara, ali je sjajno reagirao Navas.

Najbolji igrač Reedsa, Mohamed Salah, u 29. minuti napustio je teren stadiona u Kijevu nakon što je povrijedio rame tri minute ranije kada ga je Sergio Ramos bacio na travu.

U 44. minuti Realu je Benzemin gol zasluženo poništen zbog ofsajda. Napadač Kraljevskog kluba iz Madrida uhvatio je loptu koju je sjajno nakon Ronaldovog udarca glavom obranio Karius. Ali, on je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao te su obje ekipe otišle na odmor pri rezultatu 0:0.

Na početku drugog poluvremena, tačnije u 51. minuti Benzema je zabio neobičan gol za vodstvo Reala, nakon što je presjekao izbacivanje lopte rukom Lorisa Kariusa.

Međutim, u 55. minuti Mane je ekspresno izjednačio, a asistirao je Lovren.

U 61. minuti u igru ulazi Bale koji nakon samo tri minute postiže fantastičan gol škaricama i dovodi ponovo u vodstvo ekipu Real Madrida.

Mane je odlično pokušao s 20 metara u 70. minuti ali lopta je pogodila okvir gola Reala.

U 83. minuti Karius je primio još jedan tragikomičan pogodak, udarac Balea mu je prošao kroz ruke za vodstvo Real Madrida od 3:1.

Nakon ovog gola, igrači Real Madrida su na terenu uspostavili svoju igru, te su do kraja utakmice stvorili nekoliko poluprilika i utakmicu priveli kraju za treću titulu u nizu u Ligi prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije