Real Madrid i Ronaldo bolji od Parižana, Liverpool pregazio Porto

Radiosarajevo.ba
Real Madrid i Ronaldo bolji od Parižana, Liverpool pregazio Porto
Odigrane su još dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Real Madrid je na svom terenu dočekao PSG, dok je Liverpool gostovao kod Porta.

U duelu na kojem su na teren Santiago Bernabeu stadiona istrčala 22 fudbalera vrijednosti milijardu i 200 miliona eura snage su odmjerili Real Madrid i Paris Saint-Germain. Kraljevi su bolje otvorili utakmicu. Pokušavali su Ronaldo i Kroos, ali bez uspjeha.

Ronaldo je zaprijetio dva puta sredinom prvog poluvremena. Prvo je u 26. minuti pokušao iz slobodnog udarca, ali je bio neprecizan. Dvije minute kasnije izašao je sam pred Alphonsea Areolu, ali je Francuz uspješniji.

Madriđani su za promašaje kažnjeni u 33. minuti utakmice. Mbappe je prošao po desnoj strani, centrirao za Neymara, a ovaj namjestio pogodak Adrienu Rabiotu koji matira nemoćnog Navasa.

Real je do izjednačenja mogao u 44. minuti utakmice. Karim Benzema je šutirao s 20-ak metara, a Areola još jednom fantastičnom intervencijom poslao loptu u korner. Nakon kornera Madriđanima je dosuđen jedanaesterac. Giovani Lo Celso oborio je Kroosa u šesnaestercu, a ni večeras odlični Areola nije mogao zaustaviti silovit udarac Ronalda.

Na otvaranju drugog poluvremena gosti su imali bolje prilike. Nakon samo četiri minute igre Navas je zaustavio Mbappea. Pet minuta kasnije odbrana Reala zaustavila je pokušaj Rabiota. Igrala se 83. minuta kada je Real Madrid došao do prednosti. Asensio je centrirao, Areola odbio loptu do Ronalda, a Portugalac trese mrežu Parižana.

Ulaskom Asensija Real Madrid je postao bolji protivnik. Mladi fudbaler je asistirao u 86. minuti utakmice, a mrežu Areole pogađa Marcelo. Ostalo je do kraja susreta 3:1 za Real Madrid.

U drugom susretu večeri fudbaleri Liverpoola riješili su pitanje pobjednika u ovom dvomeču. Na gostovanju u Portu kod istoimenog domaćina slavili su rezultatom 5:0. Redsi su do vodstva došli u 25. minuti susreta. Wijnaldum je uposlio Manea koji trese mrežu domaćih. Na 2:0 povisio je najbolji strijelac Liverpoola ove sezone Mohamed Salah. Egipćanin je pogodio na asitenciju Milnera.

U osmoj minuti drugog poluvremena bilo je 3:0. Firmino je asistent, a svoj drugi pogodak večeras postiže Mane. U 70. minuti Milner je upisao drugu asistenciju, a Firmino svoji prvi pogodak na utakmici. Peti pogodak izabranici Jurgena Kloppa postigli su u 85. minuti. Ings je asistent, a treći pogodak postiže Mane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije