Liga prvaka: Zrinjski poražen u Trnavi

Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Zrinjski poražen u Trnavi
Mostarski Zrinjski gostovao je danas u prvom pretkolu Lige prvaka kod prvaka Slovačke Spartaka iz Trnave, a susret na stadionu Antona Malatinského završen je pobjedom Spartaka rezultatom 1:0.

Zrinjski je prvi zaprijetio na ovom susretu, ali je udarac Filipovića izblokirao Chudy. U 20. minuti nakon slobodnog udarca za domaće pokušao je Rada, ali nije bio precizan. Zrinjski je opet zaprijetio u 26. minuti preko Stojkića, ali fudbaler Plemića ni ovaj put nije precizan.

U 30. minuti pokušao je Hladik, ali nije bio precizan. Chanturishvili nije bio precizan sedam minuta kasnije i nakon prvih 45 minuta u Trnavi je ostalo 0:0.

Prvu priliku u nastavku imali su fudbaleri Spartaka, ali pokušaj Grendela nije bio precizan. U 54. minuti pokušao je na drugoj strani Filipović, ali ni on nije uspio pronaći put do mreže.

Zrinjski je u 70. minuti ostao sa deset igrača na terenu. Drugi žuti karton dobio je Cirjak. Domaći su igrača više na terenu iskoristili u 79. minuti susreta. Rada je asistirao, a mrežu Brkića zatresao Jirka. Deset minuta kasnije i domaći su ostali sa deset igrača. Drugi žuti karton dobio je Chanturishvili. Ostalo je nakon 90 minuta igre 1:0 za domaće. 

Revanš susret je na rasporedu u Mostaru za sedam dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije