Liga prvaka: Sjajni Parižani nokautirali slabašni RB Leipzig i izborili finale

Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Sjajni Parižani nokautirali slabašni RB Leipzig i izborili finale
Foto: EPA-EFE / Sjajni Parižani nokautirali slabašni RB Leipzig i izborili finale

Paris Saint Germain prvi je finalista Lige prvaka. Sjajni Parižani u polufinalnom duelu u Lisabonu nokautirali su slabašni Red Bull Leipzig i izborili su finale u najelitnijem europskom takmičenju u kojem će igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg duela Lyon - Bayern.

PSG je u polufinalu sa 3:0 nadigrao Leipzig, nakon duela u kojem se od prve minute znalo ko će dominirati terenom i ko je bolji i kvalitetniji (skuplji, op.a.) tim. 

Prva prava prilika na utakmici pretvorena je u vodstvo PSG-a. Strijelac je Marquinhos!

Igrala se 13. minuta kada je Neymar izborio slobodan udarac na desnoj strani. Di Maria je savršeno ubacio, a Marquinhos glavom s vrha peterca zakucava loptu u gol za vodstvo PSG-a. Gol možete pogledati na VIDEU (portali zbog zaštite autorskih prava ne smiju prikazivati snimke Lige prvaka). 

Parižani su nastavaili napadati, a nagrada je stigla u 42. minuti.

Strijelac je bio Di Maria!

Katastrofalno je pogrešio Gulacsi, koji je očajno ispucao loptu. Herrera je ubacio u šesnaesterac gdje Neymar nevjerojatnom asistencijom nalazi Di Mariju, a Argentinac nije imao težak posao probiti Gulacsija. Pogledajte VIDEO za 2:0. 

U nastavaku susreta, Nijemci su se otvorili. Stvorili su nekoliko prilika i kada se očekivalo da smanje na 1:2, uslijedio je novi tuš. 

U 52. minuti, Bernat je postigao gol za 3:0!

Mukiele je pao kod lijevog kornera i svi igrači Leipziga su tražili prekršaj. No akcija je nastavljena i Di Maria je ubacio, a Bernat glavom od poda pogađa za ulazak PSG-a u finale. Pogledajte VIDEO za 3:0 i plasman PSG-a u finale.

Do kraja susreta, PSG je propustio priliku da do vrha napuni mrežu Leipziga.

Timovi su susrert počeli u ovim sastavima:

LEIPZIG (3-4-2-1): Gulacsi - Klostermann, Upamecano, Mukiele - Laimer, Kampl, Sabitzer, Angelino - Olmo, Nkunku - Poulsen

PSG (4-3-3): Rico - Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat - Herrera, Marquinhos, Paredes - Di Maria, Mbappe, Neymar.

Meč između Lyona i Bayerna igra su u srijedu od 21 sat, kada ćemo saznati i drugog finalistu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije