Liga prvaka: Milioneri pali u Milanu, Liverpool siguran u Belgiji

Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Milioneri pali u Milanu, Liverpool siguran u Belgiji
Foto: EPA-EFE / Inter - Borussia Dortmund

Odigrano je preostalih šest utakmica trećeg kola Lige prvaka nakon čega je kompletirano treće kolo elitnog fudbalskog takmičenja.

Grupa E

U grupi E Salzburg je na svom terenu ugostio talijanski Napoli. Gosti su do vodstva došli u 17. minuti, a strijelac je nakon asistencije Callejona bio Mertens. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena domaćin je pogotkom Haalanda s bijele tačke došao do izjednačenja.

Napoli je u 64. minuti susreta ponovo došao do vodstva. Pogodio je još jednom Mertens. Fantastični mladi Haaland ponovo je pogodio za izjednačenje u 72. minuti utakmice. Već u narednom napadu prednost Napoliju vratio je Insigne. Ostalo je do kraja 3:2 za goste. 

U drugom susretu grupe E Liverpool je večeras gostovao kod Genka. Gosti su poveli u drugoj minuti susreta preko Oxlade-Chamberlaina. Isti igrač je povisio na 2:0 u 57. minuti susreta nakon asistencije Firmina. Sadio Mane je pogodio za 3:0 u 77. minuti susreta.

Svoj četvrti gol gosti su postigli u 87. minuti utakmice. Mrežu Genka ovaj put zatresao je Salah. Domaćin je na 1:4 smanjio u 88. minuti preko Odeya. Rezultat se do kraja nije mijenjao.

Rezultati by SofaScore

Grupa F

U grupi F Inter je na svom terenu dočekao Borussiju Dortmun. Domaćin je do vodstva došao u 22. minuti susreta, a strijelac je bio Lautaro Martinez. Inter je pobjedu osigurao u 89. minuti susreta, a strijelac je bio Antonio Candreva.

U drugom susretu ove grupe Barcelona je gostovala kod Slavije iz Praga. Gosti su preko Messija do vodstva došli u trećoj minuti utakmice. U 50. minuti domaćin je preko Borila izjednačio. Do drugog gola Barcelona je došla u 57. minuti nakon što je sopstvenu mrežu pogodio Olayinka. Barcelona je slavila 2:1. 

Rezultati by SofaScore

Grupa G

Benfica je na svom terenu dočekala Lyon. Domaći su se radovali već u četvrtoj minuti utakmice. Nakon asitencije Cervija mrežu Lavova zatresao je Silva. Gosti su se vratili u 70. minuti preko Memphisa Depaya. Novi pogodak Benfica je postigla u 86. minuti utakmice, a strijelac je bio Pizzi. Ostalo je do kraja 2:1 za domaće. 

Ranije su svoj susret u ovoj grupi odigrali Leipzig i Zenit, a Nijemci su slavili rezultatom 2:1.

Rezultati by SofaScore

Grupa H

Lille je večeras na svom terenu ugostio špansku Valenciju. U prvih 45 minuta nije bilo golova, a onda je do pogotka došla Valencija. Strijelac za goste u 63. minuti utakmice bio je Cheryshev. Gosti su u 84. minuti susreta ostali sa deset igrača. Drugi žuti karton dobio je Diakhaby. Lille je do boda došao u 95. minuti susreta. 

U drugom susretu ove grupe Chelsea je ranije danas slavio u Amsterdamu rezultatom 1:0.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije