Liga nacija: U srijedu žrijeb za novo takmičenje europskih reprezentacija

Fena
Liga nacija: U srijedu žrijeb za novo takmičenje europskih reprezentacija
U Lausanni će u srijedu biti obavljeno žrijebanje grupa za Ligu nacija, novo UEFA-ino takmičenje koje će zamijeniti prijateljske susrete.

Već ranije su određene jakosne grupe za novo takmičenje, a reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će u Ligi B. Selekcija BiH bit će u drugom "šeširu" u žrijebu sa selekcijama Švedske, Ukrajine i Irske. Nosioci grupa bit će Austrija, Vels, Rusija i Slovačka, dok su u trećem "šeširu" Sjeverna Irska, Danska, Češka i Turska. 

Ekipe će biti raspoređene u četiri grupe  grupe po tri tima, a UEFA je ranije odlučila da u istoj grupi ne mogu biti Rusija i Ukrajina.

Pobjednici grupa plasirat će se u Ligu A, dok će najlošije plasirani ispasti u Ligu C. Četiri najbolja tima ujedno će dobiti priliku, ukoliko ne izbore plasman na Euro, da igraju u baražu.

U novom takmičenju, inače, učestvuje 55 reprezentacija podijeljenih u četiri lige.

U Ligi A su Njemačka, Portugal, Belgija, Španija (šešir 1), Francuska, Engleska, Švicarska, Italija (šešir 2), Poljska, Island, Hrvatska i Holandija (šešir 3).

Ligu C čine: Mađarska, Rumunija, Škotska, Slovenija (1), Grčka, Srbija, Albanija, Norveška (2), Crna Gora, Izrael, Bugarska, Finska (3), Kipar, Estonija, Litvanija (4).

U D-ligi nastupit će: Azerbejdžan, Makedonija, Bjelorusija, Gruzija (1), Armenija, Latvija, Farska Ostrva, Luksemburg (2), Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta (3), Andora, Kosovo, San Marino, Gibraltar (4).

Takmičenje u Ligi nacija počinje 6. septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije