Poljak vrši pritisak na Salihamidžića zbog transfera, Brazzo tajno posjetio Pariz

Radiosarajevo.ba
Poljak vrši pritisak na Salihamidžića zbog transfera, Brazzo tajno posjetio Pariz
Foto: Mopo / Salihamidžić i Kovač

Minhenski Bayern nalazi se na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama, a rano ujutru po srednjoeuropskom vremenu (05:00) odigrat će prijateljski susret s londonskim Arsenalom.

Uoči duela u Kaliforniji Robert Lewandowski, kojeg je izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge nedavno uporedio sa Terminatorom ubrzo je dobio nadimak od njemačke javnosti Torminator (tor. njem. pogodak). Četiri puta najbolji strijelac Bundeslige kritikovao je Hasana Salihamidžića i upravu Bayerna zbog nedostatka transfera ovog ljeta.

"Bayern nije napravio veliki transfer već dvije godine. Dobro, nešto je već završeno, ali mislim da moramo nastaviti s dovođenjem fudbalera. Bez transfera bit će teško igrati za velike trofeje. Ako želimo igrati na vrhunskom nivou i osvajati titule onda su nam potrebna pojačanja", rekao je Lewandowski.

Trenutno Niko Kovač ima 17 profesionalaca i osam mladih fudbalera na pripremama u Americi. Premalo je to po mišljenju Poljaka.

"Svi znaju da broj igrača koje imamo u prvom timu trenutno nije dovoljno. Potrebno je više igrača kako bi bila veća konkurencija i na treningu. Čekamo da nam se pridruže novi fudbaleri kako bi unaprijedili kvalitet ekipe. Nadam se da će se nešto dogoditi u narednim danima", jasan je bio Lewandowski.

I dok "Poljska haubica" ne štedi Salihamidžića, Brazzo je bio na "tajnom putovanju" u Parizu. Otputovao je sa šefom skauting službe Marcom Neppeom, a sastanak je u Parizu trajao svega nekoliko sati na Le Bourget aerodromu u sjeveroistočnom dijelu prijestolnice Francuske. Još uvijek se ne zna zbog čega je Salihamidžić bio u Parizu. Spominje se Marc Roca, ali nije jasno zbog čega bi sastanak sa fudbalerom Espanyola bio u prijestolnici Francuske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije