Levante postigao pet golova i nanio prvi poraz Barceloni u Primeri ove sezone

Radiosarajevo.ba
Levante postigao pet golova i nanio prvi poraz Barceloni u Primeri ove sezone
Foto: EPA / Levante - Barcelona
Posljednju utakmicu 37. kola španske Primere odigrali su večeras na stadionu Ciutat de Valencia domaćin Levante i Barcelona. Fantastična utakmica u Valenciji završena je pobjedom Levantea rezultatom 5:4.

Domaćin je poveo u devetoj minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije Moralesa bio Boateng. Isti igrač povisio je rezultat na 2:0 u 30. minuti susreta, a Barcelona je preko Coutinha u 38. minuti smanjila na 2:1. Ostalo je 2:1 za domaće nakon prvih 45 minuta igre.

Domaćin je za deset minuta igre u drugom poluvremenu došao do tri gola. Bardhi je postigao dva (46, 56), a do hat-tricka je došao Boateng (56). Levante je vodio 5:1 i činilo se kako će Barcelona doživjeti pravu katastrofu.

Gosti iz Katalonije u igru su se vratili za svega 12 minuta. Coutinho je pogodio u 59. minuti, a pet minuta kasnije i Brazilac je došao do hat-tricka. U 71. minuti susreta Barcelona je dobila jedanaesterac, a precizan za 4:5 bio je Luis Suarez. 

Ostalo je do kraja 5:4 za domaće, a Levante je tako nanio prvi poraz u sezoni u španskoj La Ligi ekipi Barcelone. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije