Leicester City otpustio menadžera Craiga Shakespearea

AA
Leicester City otpustio menadžera Craiga Shakespearea
Rukovodstvo Leicester Cityja odlučilo je u utorak kasno uvečer otpustiti menadžera Craiga Shakespearea nakon odigranih svega osam kola kola u Premier ligi ove sezone, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lisice se nalaze na 18. mjestu sa šest bodova i nisu pobijedile u posljednjih šest prvenstvenih utakmica. Shakespeare je u februaru ove godine naslijedio Claudija Ranierija, kojem nakon niza loših rezultata nije pomoglo ni to što je u prethodnoj sezoni ostvario najveći klupski uspjeh u istoriji osvojivši naslov šampiona Engleske. Stoga otkaz za Shakespeare ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

“Shakespeare je sjajno služio u Leicester Cityju, prvo kao pomoćni trener, a zatim i kao menadžer od februara u veoma teškim okolnostima. Njegova posvećenost i rad su bili izuzetni i doprinos koji je on dao u najuspješnijem periodu u istoriji Leicester Cityja bio je ogroman. Međutim, posljednjih mjeseci postalo je očigledno da nam je neophodna promjena kako bi krenuli naprijed, što je osjetio i Upravni odbor kluba. Shakespeare će ostati veoma poštovana i popularna ličnost u Leicester Cityju i uvijek je dobrodošao na 'King Power' stadion“, kazao je Aiyawatt Srivaddhanaprabha, potpredsjednik “lisica“, te dodao da će klub odmah krenuti u potragu za novim menadžerom.

Ekipu će do imenovanja Shakespeareovog nasljednika voditi Michael Appleton.

Leicester je jedinu ovosezonsku pobjedu u Premier ligi ostvario još u drugom kolu protiv Brightona na domaćem terenu. Poražen je od Arsenala, Manchester Uniteda, Chelseaja i Liverpoola, dok je remizirao sa Huddersfieldom, Bournemouthom i West Bromwich Albionom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije