Leicester City dao bezrezervnu podršku Ranieriju

Anadolija
Leicester City dao bezrezervnu podršku Ranieriju
EPA / Claudio Ranieri proglašen najboljim trenerom
Fudbalski klub Leicester City je izdao saopštenje za javnost u kojem ističe bezrezervnu podršku menadžeru Claudiju Ranieriju, javlja Anadolu Agency (AA).

Aktuelni šampion Engleske nalazi se u nizu od četiri uzastopna poraza bez postignutog gola u Premier ligi i nalazi se samo jedan bod od zone ispadanja. Odmah su u engleskim medijima počele špekulacije o tome kako će rukovodstvo "lisica" smijeniti italijanskog trenera, koji im je donio istorijski naslov šampiona. Upravo zbog toga klub je u utorak izdao saopštenje za javnost.

"U svjetlu nedavnih špekulacija Fudbalski klub Leicester City želi iskazati potpuno jasnu bezrezervnu podršku menadžeru prvog tima Claudiju Ranieriju. Iako su svi u klubu svjesni da se trenutna forma mora poboljšati, neviđeni uspjesi postignuti posljednjih sezona čvrsto su bazirani na stabilnosti, zajedništvu i odlučnosti da se prevaziđu i najveći izazovi. Cijeli klub će i dalje ostati ujedinjen iza svog menadžera i igrača, kolektivno i snažno fokusirani na predstojeće izazove", navedeno je u saopštenju.

Leicester se ove sezone bori za opstanak, uprkos odličnom debitantskom nastupu u Ligi šampiona. "Lisice“"su osvojile prvo mjesto u grupi G i plasirale se u nokaut faze najjačeg klupskog takmičenja u Evropi, gdje će se 22. februara sastati sa Sevillom u gostima. Revanš je na programu 14. marta na King Power stadionu.

Aktuelni prvak u Premier ligi nije pobijedio od posljednjeg dana prošle godine. Od tada je nanizao remi i četiri poraza, zanimljivo bez postignutog gola. Ukoliko se zaista desi da Leicester ispadne iz najjače engleske lige to će biti kuriozitet. Do sada je to "pošlo za rukom" samo Manchester Cityju koji je nakon osvojene titule šampiona 1937. godine, naredne ispao iz najjačeg ranga takmičenja.

Poslije 23 odigrana kola u Premier ligi aktuelni šampion zauzima 16. mjesto sa 21 bodom, svega jednim više od Hulla koji je na 18. poziciji s koje se ide u niži rang.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije