Legendardni napadač Real Madrida Predrag Mijatović osuđen na godinu dana zatvora

Radiosarajevo.ba
Legendardni napadač Real Madrida Predrag Mijatović osuđen na godinu dana zatvora
Foto: Twitter / Predrag MIjatović u dresu Real Madrida

Legendarni centarfor nagodio se sa sudom u Madridu i neće ići iza rešetaka, poput Ronalda, Murinja i Mesija, koji su takođe novčanom naknadom izbegli ćeliju

Legendarni crnogorski fudbaler Predrag Mijatović, koji je nastupao za Real Madrid i Partizan, nagodio se sa sudom u Madridu i izjasnio se krivim povodom optužbe da nije plaćao porez od 2011. godine.

Zbog toga je osuđen na godinu dana zatvora, prenio je Telegraf.rs.

Međutim, naravno da Mijatović neće ići iza rešetaka. I on će, kao prije njega Ronaldo, Mourinho, Messi, platiti da ne ide u zatvor. Prema španskim zakonima, svaka presuda do dvije godine zatvora može da se “pretvori” u novačnu kaznu, s tim što se onda vrijeme sankcije duplira.

To znači da će Predrag Mijatović plaćati kaznu dvije godine, a ona iznosi 10 eura dnevno! Pored toga, nekadašnji as Real Madrida će morati dodatno platiti 241.304 eura kamata, dok je suma za porez, za koju su ga tužili, već plaćena.

Tužilac je gonio Mijatovića za sumu od oko 600.000 eura za neplaćeni porez za 2011, 2013. i 2014. godinu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije