Legenda rimske Vučice emotivno se oprostila od navijača i kluba

Anadolija
Legenda rimske Vučice emotivno se oprostila od navijača i kluba
Proslavljeni fudbaler Rome Francesco Totti (40), oprostio se u nedjelju od Rome, u čijem dresu je proveo cijelu karijeru dugu 25 sezona.

Roma je na svom terenu savladala Genou sa 3:2 u posljednjem kolu Serie A i tako osvojila drugo mjesto i direktni plasman u grupnu fazu Lige prvaka, a Totti je dao svoj doprinos i u ovoj pobjedi.

Gotovo 60.000 navijala na stadionu Olimpico ustalo je i ovacijama pozdravila ulazak Tottija koji je zamijenio Mohameda Salaha u 54. minuti. 

"Nažalost, došao je taj momenat. Plakao sam svaki dan. To je teška odluka koju sam donio sa suprugom i porodicom. Ostao bih ovdje još 25 godina. Hvala, Roma", rekao je Totti navijačima na stadionu.

Nakon utakmice je na centru terena postavljen veliki dres sa brojem 10 koji je Totti nosio tokom karijere. Njegov oproštaj su pratile njegove suze te suze brojnih navijača koji do posljednjeg mjesta ispunili stadion u Rimu.

Zajedno sa Tottijem nakon utakmice su na terenu stadiona Olimpico bila njegova supruga Ilary Blasi i djeca, koji su prošetali atletskom stazom i pozdravili navijače, koji su uglavnom nosili dres sa njegovim brojem ili majice sa porukom posvećenu njemu.

Prije meča Totti je pozdravio Romine "ultra navijače" na južnoj tribini "Curva sud". Nakon toga je sjeo na klupu i na teren izašao tek u 54. minuti što je izazvalo reakcije kod navijača koji su izviždali menadžera Luciana Spalletija, s kojim je Totti navodno bio u sukobu. 

Počast rimskom velikanu odala je i Genoa, čiji su igrači, poput Rominih, također nosili majice s natpisom: "25 godina u jednom dresu, 785 nastupa, 307 golova, svjetski prvak 2006., Francesco Totti je dio fudbalske historije". 

Dijete Rome, 40-godišnji Totti je prošao mlađe selekcije tog kluba i za prvi tim zaigrao 1992. godine. U karijeri je odigrao ukupno 786 utakmica za Romu i postigao 307 golova. Za reprezentaciju Italije je nastupio 58 puta i bio je šampion svijeta 2006. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije