Legenda odala počast legendi: Dejan Savićević posjetio grob Fadila Vokrrija

Anadolija
Legenda odala počast legendi: Dejan Savićević posjetio grob Fadila Vokrrija

Nekoliko sati prije kvalifikacione utakmice između Kosova i Crne Gore, čelnici oba saveza odali su počast na grobu bivšeg predsjednika Fudbalskog saveza Kosova, legendarnog Fadila Vokrrija, koji je preminuo juna 2018. godine.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i generalni sekretar Momir Đurđevac, u društvu predsjednika Fudbalskog saveza Kosova Agima Ademija, potpredsjednika Bakira Burrija i generalnog sekretara Erola Salihua, položili su cvijeće na Vokrrijev grob i evocirali uspomene na kosovsku fubalsku legendu, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Kosova.

"Predsjednik FSCG Dejan Savićević bio je dobar prijatelj našeg bivšeg predsednika Fadila Vokrrija, tako da je on uoči zvanične utakmice došao sa željom da poseti i oda počast na grobu legende", rekao je Ademi.

Savićević je naglasio da je Vokrri rano napustio ovaj svijet, ali da je sigurno srećan zbog uspjeha koje postiže reprezentacija Kosova.

"Na dan sahrane nisam imao priliku doći jer sam bio na kongresu FIFA-e, ali danas sam iskoristio priliku da dođem i poklonim se pred Fadilovim grobom. Bilo mi je teško kada sam čuo da je Fadil umro. Napustio je ovaj svijet prerano i imao je mnogo toga da pruži fudbalu, ali takav je život", kazao je Savićević i dodao da je s Vokrrijem bio dobar drug još od vojske.

Iz FSK-a je saopšteno i da su nakon odavanja počasti na Vokrijevom grobu, čelnici obje federacije prošetali gradom te da je Savićević rekao da se Priština mnogo promijenila otkada je posljednji put posjetio kosovski glavni grad kao igrač Budućnosti '80-ih godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije