Legenda Liverpoola: Gledao sam kako ubijaju, a morao sam i sam ubijati

Radiosarajevo.ba
Legenda Liverpoola: Gledao sam kako ubijaju, a morao sam i sam ubijati
Foto: EPA-EFE / Bruce Grobbelaar
Legenda Liverpoola i čovjek koji je svojim odbranama donio titulu prvaka Europe ekipi s Anfielda, Bruce Grobbelaar otkrio je šokantne detalje iz svoje mladosti.

Grobbelaar je nosio dres Liverpoola 13 godina (1981-1994), a za to vrijeme osvojio je šest titula prvaka Engleske, jednu titulu prvaka Europe, tri FA kupa i tri Liga kupa.

Grobbelaar je 1978. godine imao 21 godinu, a u njegovoj rodnoj Južnoj Africi bilo je vrijeme rata. On je regrutiran radi služenja vojnog roka, a uniformu je nosio dvije godine. Rasistička bijela vlada regrutirala ga je u nepriznatoj afričkoj državi - Rodeziji.

"Bio sam izvidnik koji je išao duboko u neprijateljsku pozadinu. Tijekom ratovanja vidio sam tri prijatelja kako pogibaju, a i sam sam bio prisiljen ubijati. Strašne uspomene na to me više toliko ne proganjaju, ali i danas se znam usred noći buditi obliven hladnim znojem mučen tim sjećanjima", poručio je bivši golman Liverpoola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije