Legenda Juventusa: Za šta Pjanić služi i koja je njegova uloga?

Radiosarajevo.ba
Legenda Juventusa: Za šta Pjanić služi i koja je njegova uloga?
EPA / Miralem Pjanić
Juventus je u petak nakon jedanaesteraca poražen od Milana (1:2) u finalu italijanskog Superkupa, pa ne čude kritike koje su uslijedile na račun igrača italijanskog prvaka nakon utakmice.

Jedan od onih koji se našao na udaru nezadovoljnika je i Miralem Pjanić, a na bh. veznjaka se obrušila i legenda Juventusa Sergio Brio, piše Calcio Mercato.

"Pjanić nije uspio izvesti ni slobodan udarac kako treba, zašto je uopće igrao i koja je njegova uloga na terenu?", pitao se nakon utakmice Brio koji je očigledno zaboravio da je Pjanić asistirao za jedini pogodak Juventusa.

Brio je u dresu Juventusa proveo 11 godina odigravši 378 utakmica između 1979. i 1990. godine i jedan je od rijetkih igrača koji je osvojio praktično sve moguće klupske trofeje.

Također, i mnogi navijači su na društvenoj mreži Twitter iskazali svoje nezadovoljstvo igrom našeg reprezentativca.

Neki su su parafrazirali Pjanićevu izjavu, koju je izgovorio kada je pristupio redovima Bianconera, kako je došao s Juventusom osvajati trofeje na veoma sarkastičan i ironičan način.

Capture.JPG - Legenda Juventusa: Za šta Pjanić služi i koja je njegova uloga?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije