"Gostujući tereni mogu biti zastrašujući, poludjeli su kada je Sarajevo pogodilo"

Radiosarajevo.ba
"Gostujući tereni mogu biti zastrašujući, poludjeli su kada je Sarajevo pogodilo"
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalj sa meča Sarajevo - Celtic

Celtic je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka gostovao kod prvaka Bosne i Hercegovine Fudbalskog kluba Sarajevo, a susret na stadionu Asim Ferhatović Hase završen je rezultatom 3:1 za Škote.

Legenda kluba sa Celtic Parka - Jackie McNamara, koji je dres sa zeleno-bijelim prugama nosio punih deset godina (1995-2005) komentarisao je nastup svog bivšeg kluba u prijestolnici Bosne i Hercegovine.

"Iako su prvi primili pogodak mislim da su ušli dobro u utakmicu. Kontrolisali su utakmicu dobro. Dobro su reagovali i vratili su se. To je lijepo, posebno kada se desi u gostima. Ponekad gostujući tereni mogu biti zastrašujući sa puno navijača, a kada su postigli pogodak svi su poludjeli. Dobro je što se utišalo nakon što je Celtic izjednačio.

Kada igrate ove utakmice ovako rano, niste spremni, oni nisu spremni. Imat će više treninga i utakmica do sljedeće utakmice. mislim da je posao završen i da neće biti problema, posebno što znamo da je Celtic tako jak kući", rekao je Jackie McNamara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije