La Gazzetta dello Sport: Pjanić i Džeko su najveći izazov za Mancinijev tim

Radiosarajevo.ba
La Gazzetta dello Sport: Pjanić i Džeko su najveći izazov za Mancinijev tim
Twitter / Roberto Mancini na žrijebu u Dublinu
Kao što smo izvijstili u Dublinu je održan žrijeb kvalifikacionih grupa za Europsko prvenstvo koje će se 2020. godine igrati u 12 gradova Europe.

Voljom žrijeba odlučeno je da će naša reprezentacija igrati u grupi J s Italijom, Finskom, Grčkom, Armenijom i Lihtenštajnom. 

Reakciju italijanske javnosti daje La Gazzetta dello Sport. Najtiražniji sportski dnevnik piše:

"BiH, Finska, Grčka, Armenije i Lihtenštajn. Sve u svemu, ne možemo se žaliti. Nije da će biti jednostavno, ali barem smo iz drugog šešira izbjegli Njemačku, Dansku i Švedsku koje bi nam malo komplicirale plasman. Pjanic i Džeko su izazov: Reprezentacija BiH će biti najteži rival na Mancinijevom putu na Euro 2020.

Ali, prve dvije reprezentacije iz svake grupe prolaze i ne bi trebali imati problema za plasman na Euro. A reprezentacija koja bi u našoj grupi mogla pomutiiti rečune ne dolazi iz trećeg šešira (Finska), već prije od četvrtog gdje smo izvukli Grčku. Istina je da je Grčka trenutno u krizi, ali uvijek je bila težak protivnik. Tu su i Armenija i Lihtenštajn.  Iskreno, neuspjeh u kvalifikacijama bio bi katastrofa", piše La Gazzetta dello Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije