Kusturica o Higuainu: Nema srce kao Maradona

Radiosarajevo.ba
Kusturica o Higuainu: Nema srce kao Maradona
/ Foto: Arhiv / Anadolija
Prelazak Gonzala Higuaina iz Napolija u Juventus teško je pogodio sve navijače napolitanskog kluba koji povlače paralelu s ikonom Napulja Diegom Maradonom.

Oglasio se i Emir Kusturica koji je nimalo biranim riječima govorio o argentinskom napadaču, ne propuštajući priliku da ga poredi s zemljakom Diegom Maradonom kojem je srbijanski režiser posvetio film.

"Higuain nikad neće biti ono što je Diego - čovjek s mišljenjima i revolucionarnim nagonom. Higuain nema srce za to. Da Maradona nije igrao fudbal vjerovatno bi organizovao neku revoluciju u Argentini. Igrači su danas izgubili osjećaj za politiku i historiju. To je kao u umjetničkom filmu. Danas više ne možemo gledati Maradonu nego njegove kopije koje možda imaju bolje statističke podatke, ali su manje inteligentni i manje inovativni. Maradona je osoba koja je obilježila prošlo stoljeće. Više volim tu prošlost nego budućnost", izjavio je Kusturica za argentinske medije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije