Kroos, Neymar ili Modrić: Ko je zaslužio Oskara za najteatralniji pad

Radiosarajevo.ba
Kroos, Neymar ili Modrić: Ko je zaslužio Oskara za najteatralniji pad
Prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka između Reala i Paris Saint-Germain obilježilo je skandalozno suđenje Italijana Gianluce Rocchija i neviđeni festival simuliranja prekršaja.

Već na startu utakmice fudbaler Reala Tony Kroos pokušao je odglumiti penal kada je u kaznenom prostoru Parižana pao kao pokošen.

Rocchi nije dosudio penal, ali Kroos nije kažnjen žutim kartonom zbog patetičnog pada. U finišu prvog poluvremena italijanski sudija ipak je nagradio Nijemca jedanaestercem nakon dvojbenog prekršaja i situacije koja je mirisala na ofsajd.

Soliranje Neymara bilo je jedan od ključnih razloga poraza PSG-a. Malo je nedostajalo da skupo plaćeni Brazilac ode ranije u svlačionicu jer je na smiješan način pokušao odglumiti prekršaj. Na njegovu sreću, Rocchi mu nije pokazao drugi žuti karton.

Vrhunac teatralnosti basnoslovno plaćenih fudbalera i pogubljenosti Rocchija na terenu Santiago Bernabeua bio je komični pad Luke Modrića iako ga Adrien Rabiot nije ni dotakao. Rocchi je dosudio prekršaj za Real i braniču PSG-a pokazao žuti karton!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije