Kristalnih 11: Večer u znaku Mersudina Ahmetovića

Radiosarajevo.ba
Kristalnih 11: Večer u znaku Mersudina Ahmetovića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vijećnica: Detalj sa ceremonije

Iza nogometaša Fudbalskog kluba Sarajevo je sjajna sezona u kojoj su postali prvaci Bosne i Hercegovine, te su osvojili trofej pobjednika Kupa naše države.

Značajan doprinos u ovoj sjajnoj sezoni dao je napadač Mersudin Ahmetović, kojem su večeras dodijeljena priznanja za najboljeg fudbalera Premijer lige Bosne i Hercegovine u Izboru Kristalih 11, na svečanosti u Vijećnici.

Ahmetović je za najboljeg izabran u izboru SCsporta i TOPS-a.

“Mora da sanjate nešto da bi to ostvarili. Tako sam isto i ja. Snovi se ostvaruju. Ovo mi je jedna od dražih nagrada, svakako da sam iznenađen… Hvala onim koji su glasali, ali hvala i mojim saigračima. Ovo je i njihova nagrada”, rekao je Ahmetović nakon što su mu uručena dva pehara.

Najbolji mladi igrač Premijer lige je Nihad Mujakić, a najbolji trener je strateg Sarajeva Husref Musemić.

Vijećnica: Detalj sa ceremonije - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Vijećnica: Detalj sa ceremonije

Idealni tim izgleda ovako: Vladan Kovačević (Sarajevo), Selmir Pidro (Sarajevo), Slobodan Jakovljević (Zrinjski), Nihad Mujakić (Sarajevo), Anel Hebibović (Sarajevo), Nermin Jamak (Čelik), Miloš Stanojević (Sarajevo), Amar Rahmanović (Sarajevo), Benjamin Tatar (Sarajevo), Miloš Filipović (Zrinjski) i Mersudin Ahmetović (Sarajevo).

Za najbolju nogometašicu izabrana je Aida Hadžić (SFK 2000), a za najbolju trenericu Samira Hurem (SFK 2000).

Sarajlija Irfan Peljto je najbolji sudija za ovu sezonu.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije