Kreće lov na slobodnu robu: 11 igrača kojima na kraju sezone ističe ugovor

O. K.
Kreće lov na slobodnu robu: 11 igrača kojima na kraju sezone ističe ugovor
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Rabiot: Najskuplji u ovom prelaznom roku

U nedjelju, 30. juna, oficijelno se završava nogometna sezona, a igračima ističu njihovi ugovori, a oni postaju slobodni igrači.

Italijani tvrde: Edin Džeko narednog mjeseca postaje igrač Intera

Niz je uglednih imena kojima u nedjelju završava ugovorna obaveza prema dosadašnjem poslodavcu. Neki od tih igrača nisu objavili u koji klub prelaze, ali se to zna (Diego Godin, Hector Herrera), dok su pak mnogi od onih kojima u nedjelju istječe ugovor već odlučili u koji klub će otići ali to još nisu službeno objavili.

Ali tema ove priče nisu ni jedni ni drugi, nego treća kategorija uskoro slobodnih: nogometaši koji još čekaju ili važu ponude i nisu se odlučili u koji će klub prijeći.

Od njih bi se mogla napraviti dobra ekipa:

Buffon; Dani Alves, Vermaelen, Cahill, Filipe Luis - Rabiot, Ander Herrera, Ribery - Welbeck, Sturridge, Kruse.

Kompletna ekipa vrijedi 148 miliona eura, a najskuplje pojačanje bio bi Rabiot koji vrijedi 34 miliona eura, dok Sturridge, igrač Liverpoola vrijedi 16 miliona.

Niz je odbrambrenih igrača kojima u nedjelju istječe ugovor. Uz one u gore sastavljenoj momčadi, tu su još Juanfran, Zapata, Antonio Valencia i Alberto Moreno.

Veznjaci koji se besplatno nude na tržištu također su zanimljivi. Pored istaknutih u ekipi, tu su još Nasri i Iturraspe.

Napadači su kao i uvijek najatraktivniji: Robben, Fernando Llorente, Balotelli nadopunjuju popis koji smo počeli u sastavu slobodnih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije