Kreće čistka: Zidane planira "potjerati" desetoricu igrača, među njima i Vatrenog

Radiosarajevo.ba
Kreće čistka: Zidane planira "potjerati" desetoricu igrača, među njima i Vatrenog
Foto: Anadolija / Zinedin Zidane
Španski sportski dnevnik Marca proveo je anketu među navijačima Real Madrida koga bi željeli iduće sezone vidjeti u dresu Kraljevskog kluba.

U anketi je sudjelovalo više od 200.000 navijača‘Kraljevskog kluba koji su trebali izabrati po jednog napadača, playmakera, defanzivnog veznog, te odbrambenog igrača, a uvjerljivo su pobijedili Kylian Mbappe, Eden Hazard, Paul Pogba i Matthijs de Ligt, piše Hina.

Napadač francuskog prvaka PSG-a dobio je 79 posto svih glasova, a pobijedio je ispred klupskog saigrača Brazilca Neymara i napadača Tottenhama Harryja Kanea.

Na poziciji "desetke" više od 70 posto glasova dobio je vezni igrač belgijske reprezentacija i Chelsea Eden Hazard ispred playmakera Tottenhama Christiana Eriksena. 

Za zadnjeg veznog navijači najtrofejnijeg europskog kluba žele igrača Manchester Uniteda Paula Pogbu, a za odbrambenog igrača De Lighta iz Ajaxa.

Nakon sezone za zaborav u kojoj Real neće osvojiti niti jedan trofej na Santiago Bernabeu kreće rekonstrukcija.

Prema pisanju španskih medija, Florentino Perez i Zinedine Zidane će se zahvaliti čak desetorici među kojima su Karim Benzema, Gareth Bale, Toni Kooos, Marcelo, Isco, Keylor Navas

Upitna je i budućnost Matea Kovačića i Jamesa Rodrigueza koji će se na koncu sezone vratiti u Madrid s posudba u redovima Chelsea i Bayerna.

Najbolji igrač svijeta u protekloj godini Luka Modrić nedavno je postigao sporazum s Real Madridom oko produženja ugovora za dodatnu sezonu, do ljeta 2021. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije