Krčmarević: Samo jedan klub želim da Željo izbjegne u Europskoj ligi

A. S.
Krčmarević: Samo jedan klub želim da Željo izbjegne u Europskoj ligi
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Slobodan Krčmarević
Navijači Željezničara, Sarajeva i Širokog Brijega danas će sa posebnom pažnjom pratiti žrijeb Europske lige u Nyonu (13 sati), jer će njihovi klubovi saznati rivale u prvom pretkolu ovog evropskog takmičenja.

Željezničar je u posljednjim kolima Premijer lige Bosne i Hercegovine ostao bez titule, pa će se naći u bubnju za Europsku ligu, iako su na Grbavici priželjkivali da izbore nastup u pretkolu Lige prvaka. 

Najtrofejniji bh. klub želi vratiti naslov prvaka BiH u svoje vitrine, pa je iz toga razloga doveden srbijanski stručnjak Slobodan Krčmarević, nekadašnji as beogradskog Partizana i OFK Beograda.

Krčmarević se sa Željezničarom nalazi na priprema u Međugorju, za portal Radiosarajevo.ba otkrio šta priželjkuje od današnjeg žrijeba.

"Upravo sam malo gledao naših spisak potencijalnih rivala. Ima tu jakih ekipa, ali i onih koji bi se, da tako kažem, bez većih problema mogli proći", priča nam Krčmarević, dok se odmara u hotelskoj sobi nakon treninga.

Željezničar, Sarajevo i Široki saznali potencijalne rivale: Pecara u brigama

Plavi s Grbavice tako mogu igrati protiv Chikhure Sachkhere (Gruzija), Vaduza (Lihtenštajn), Narve Trans (Estonija), pobjednika meča između Cefn Druidsa (Vels) i Trakaije (Litvanija), Gandzasar-Kapana (Armenija) i boljeg iz duela između UE Sant Julije (Andora) i Gzire Uniteda (Malta).

"Iskreno, ne bih volio samo jedan klub, a to je Vaduz. Njih najviše cijenim od svih potencijalnih rivala. Igraju u Drugoj ligi Švicarske, a znam i jednog igrača kojeg sam trenirao u Mladoj reprezentaciji Srbije. Riječ je o Milanu Gajiću", kaže Krčmarević.

O ostalim mogućim rivalima trener Željezničara također ima visoko mišljenje, ali ih ne stavlja u rang tima iz Lihtenštajna.

"Nezgodne znaju biti ekipe iz bivšeg SSSR-a. Ti Gruzijci ili Armenci imaju dobru školu fudbala, pa i oni znaju biti nezgodni, ali nisu u rangu Vaduza. Igračima sam na treningu govorio da bez obzira na to koga dobijemo u prvom pretkolu, da ne smijemo niko potcijeniti", dodao je Krčmarević.

Željezničar će na pripremama u Međugorju ostati 12 ili 13 dana. Uvjeti za rad su odlični, Krčmareviću se dopada gdje će brusiti formu za Europu, ali naglašava jedan problem.

"Trenutno nemamo protivnika za 21. juni. Imali smo neke ponude, tipa da igramo protiv Krupe, ali ne bih volio nekoj jačeg protivnika odmah na startu. Igrači su naporno radili proteklih dana, do 21. juna ih očekuje još treninga i ne bih volio da ih "slomim" s nekim timom koji je jak. Vidjet ćemo ima još vremena", naglasio je Krčmarević.

Već 25. juna je zakazana prijateljska utakmica sa GOŠK-om iz Gabele, a četiri dana kasnije sa Širokim Brijegom.

"Velež nam je generalka pred nastup u Europi", dodaje Željin stručnjak.

Na kraju razgovora dotakli smo se i eventualnih pojačanja. Krčmarević još čeka na prave igrače - razlog je jedan.

"Čekam da vidim šta će biti sa Zakarićem, hoće li ostati ili otići. Ne, on što se mene tiče ne mora nigdje ići, ali dosta zavisi od njegovog ostanka ili odlaska. Tada ću ofanzivnije krenuti u akciju", kazao je Krčmarević, dodajući da je zadovoljan kako igrači podnose prve dane na treningu pred novu sezonu, u kojoj ne samo navijači, već i čelnici imaju velike ambicije - povratak šampionske titule. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije