Krčmarević najavio duel s Narvom i "bomba" pojačanje

Radiosarajevo.ba
Krčmarević najavio duel s Narvom i "bomba" pojačanje
Foto: Radiosarajevo.ba / Željezničar - Narva Trans

Prisutnim predstavnicima medija obratio se šef stručnog štaba ekipe s Grbavice Slobodan Krčmarević i kapiten Vedran Kjosevski. 

"Pozdravio bih goste i da im se zahvalim na gostoprimstvu koje su nam ukazali u Estoniji. Isto tako bih se zahvalio svom kolegi koji nam je izašao u susret i imali smo maksimalne uslove u trening kampu, kao i analize protivnika. Što se tiče utakmice, nama je mali problem takmičarski ritam. Mislim da nam fali utakmica, ali će nam ove utakmice pomoći da uđemo u isti. Fudbal je čudna igra i dešava se da ima iznenađenja, mi ćemo se truditi da do toga ne dođemo, pripremit ćemo se ozbiljno da do toga ne dođe i da nastavimo takmičenje u Evropi.

Mislim da nam fali još utakmica da bih donio bolju procjenu u ekipi. Igra je bila solidna u prvoj utakmici, ne mogu reći da sam nezadovoljan, momci su dobro istrčali i taktički stajali na terenu. Najveći problem nam je što su oni u taktičarskom ritmu, a mi nismo. Treba nam malo strpljenja jer će sve doći na svoje. Želim se zahvaliti navijačima koji su nas podržali u Tallinnu i oni su pokazali kako se voli svoj klub. Podloga je jedna od boljih u regionu, možda samo Zvezda i Rijeka imaju bolje uslove. Igrači će moći pružiti ono što se od njih očekuje.

U sklopu moje filozofije bekovi trebaju biti ofanzivni i tako smo birali. Doveli smo Pavića, mislim da je dobro odigrao i svi novi igrači trebaju malo vremena. Vjerujem da smo pogodili, isto mislim i na Arežinu. Stigla su još neka pojačanja. Rodin će na ovih nekoliko treninga pojačati konkurenciju na defanzivnoj ulozi. Vranješ je u konkurenciji, ali ja nemam običaj ranije birati sastav, to radim pred samu utakmicu.

Imamo plan kako ćemo igrati i nećemo mijenjati sistem igre, možda bude promjena u igračkom kadru. Mislim da je sve u redu sa papirologijom, ali ne bi bilo ozbiljno da nakon dva treninga bude u konkurenciji. Očekujemo još jedno pojačanje, jednu bombu, koja će obradovati naše navijače. Inače pratim sve utakmice, odgledali smo sve utakmice Apollona, APOEL-a, Sarajeva.

To je moj život, moj posao, ali me fudbal naučio da je fudbal čudna igra. U fudbalu se dešavaju stvari da primiš rani pogodak, uđe voda u uši i u problemu si. Apelujem na igrače da uđu maskimalno u utakmicu i da ne podcijenimo protivnika", rekao je Slobodan Krčmarević.

"Znamo šta nam znači ta utakmica, želimo se dobro spremiti. Jedva čekamo utakmicu, da izađemo na novi teren Grbavice, da uđemo u utakmicu kao u prvom meču. Spremili smo se dobro, želimo u naredni krug. Atmosfera se gradi rezultatima, nekim kontinuitetom i nadam se da ćemo se kroz naredni period graditi atmosferu", rekao je Vedran Kjosevski.

Prisutnim predstavnicima medija obratio se i šef struke estonske ekipe. 

"Jako nam je drago što smo u ovom gradu i naravno želimo da ostvarimo pozitivan rezultat. Ne bih rekao da će biti iznenađenja. Mi zamo da je Željezničar jaka ekipa. Ako se opustimo oni će nas doslovno satrati. Dat ćemo najbolje od sebe, bit će sportsko-agresivni način igre", rekao jer trener Narve Trans. 

Osim trenera Estonaca prisutnim predstavnicima medija obratio se i fudbaler ove ekipe Dante. 

 "Evropska liga je uvijek velika šansa za trenere i igrače koji naporno rade. Ovo je odlična prilika za mene u utakmici protiv velikog kluba iz Bosne i Hercegovine. Jedva čekam utakmicu i zadovoljstvo nam je svima", rekao je Dante.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije