Koševo neosvojiva tvrđava: Sarajevo savladalo Čelik i izdvojilo se na vrhu tabele

Radiosarajevo.ba
Koševo neosvojiva tvrđava: Sarajevo savladalo Čelik i izdvojilo se na vrhu tabele
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Fudbalski klub Sarajevo ugostio je večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Nogometni klub Čelik. Bordo tim je upisao i sedmu pobjedu u isto toliko odigranih susreta na Koševu ove sezone. Slavili su izabranici Husrefa Musemića rezultatom 2:0. 

Prvu priliku na susretu imali su fudbaleri domaćih, ali je Tatar prebacio gol gostiju. U devetoj minuti susreta šutirao je Ahmetović glavom, ali samo preko gola gostiju.

U 24. minuti utakmice odlično je šutirao Gavrić iz slobodnog udarca, ali je loptu koja je išla u donji desni ugao gola Zeničana odlično zaustavio golman Crno-crvenih. Već u narednom napadu u prilici je bio Rahmanović, ali je udarac završio pored stative gola Čelika.

Čelik je prijetio preko Mahmutovića u 36. minuti, ali je odlično intervenisao Dupovac. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 0:0 na našem najvećem stadionu.

U nastavku susreta domaćim su bile potrebne dvije minute da ponovo zaprijete. Ahmetović je pokušao nakon dodavanja Tatara, ali je odlično intervenisao bivši golman Sarajeva - Pavlović.

U 56. minuti Čelik je ostao sa deset igrača nakon što je Perišić dobio crveni karton zbog starta s leđa.

Sarajevo je do vodstva došlo u 61. minuti susreta. Rahmanović je pogodio nakon centaršuta Hodžića za veliko slavlje domaćih navijača. U 70. minuti susreta pokušao je Okić, ali nije ugrozio Kovačevića. Isti igrač je u prilici i u 79. minuti, a ovaj put odlično je intervenisao Kovačević.

Sarajevo je do dva gola prednosti došlo u 84. minuti susreta. Pogodio je Mersudin Ahmetović nakon korenera koji je odlično izveo Milanović.

Bordo tim se s utakmicom više sada izdvojio na vrhu tabele Premijer lige BiH. Izabranici Husrefa Musemića imaju 27 bodova, tri više od Tuzla Cityja i četiri više od Željezničara.

Tuzla će u ovom kolu ugostiti Radnik iz Bijeljine, dok Plavi dočekuju Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije