Kontroverzni vlasnik Napolija želi kupiti splitski Hajduk

Radiosarajevo.ba
Kontroverzni vlasnik Napolija želi kupiti splitski Hajduk
Foto: EPA / Aurelio De Laurentiis i Marek Hamšik

Vlasnik Napolija - Aurelio De Laurentiis istaknuo je kako bi kupio splitski Hajduk, ako bi za to dobio šansu.

Hajduk je posljednji put prvak Hrvatske bio 2005. godine, a od tada je gledao kako Dinamo vlada HNL-om, a jednu titulu uspjela je osvojiti i Rijeka. Situacija nije ništa bolja ni ove sezone, a Hajduk ima već deset bodova zaostatka u odnosu na vodeći Dinamo.

"Dajte mi priliku i kupiću Hajduk", rekao je De Laurentiis nakon što je završen sastanak Udruženja europskih klubova održanog u Splitu.

"Nedavno sam preuzeo Bari, ali to ne znači da nisam zainteresovan i za Hajduk. Treba razmotriti tu mogućnost, analizirati sve. Vidim da je Hajduk u problemima. Eduardo Reja mi je rekao da je klub u rukama navijača, koji ne žele da on ode u privatno vlasništvo. Ja ne želim da razgovaram sa njima o tome, nego sa direktorima, ljudima iz gradske uprave. Spreman sam da uložim novac", istaknuo je De Laurentiis.

Ovaj kontroverzni biznismen ostvario je bogatstvo u filmskoj industriji, a njegova kuća Filmauro jedna je od najutjecajnijih u Italiji. Napoli je preuzeo 2004. godine kada je ova ekipa igrala Seriju C1, a sada već nekoliko sezona igraju u Ligi prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije