Konaković posjetio i Grbavicu: Za teren 500.000 KM, pomoći ćemo i izgradnju juga

Radiosarajevo.ba
Konaković posjetio i Grbavicu: Za teren 500.000 KM, pomoći ćemo i izgradnju juga
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković zajedno s delegacijom ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo obišao je nakon Koševa i stadion Grbavica.

Konaković je najavio da će nakon rebalansa budžeta, koji bi trebao biti usvojen na narednoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo u četvrtak, u stadione Koševo i Grbavica biti uloženo po 500.000 KM.

"Danas smo u obilasku infrastrukture naših fudbalskih klubova u Kantonu Sarajevo, sa željom da popravimo uvjete u kojima rade. Zaista mi je zadovoljstvo doći na Grbavicu i posvjedočiti da ljudi koji vode ovaj klub razmišljaju dugoročno i razmišljaju o infrastrukturi.

Izgradnja istočne tribine i sve što su uradili sa rekonstrukcijom stadiona nam je i dovelo reprezentaciju u Sarajevo. Ono što smo uočili kao problem i gdje smo procijenili da se možemo uključiti da pomognemo i rukovodstvu Željezničara i građanima jeste da se popravi stanje travnjaka, koji kako smo čuli dugo nije saniran. Vlada za to može izdvojiti iznos od minimalno 500.000 KM, a procijenit ćemo da li će iznos možda biti malo veći", rekao je Konaković i dodao:

"Mi smo ranije imali sastanke s upravom Željezničara kada su nam najavili rekonstrukciju južne tribine i obećali smo pomoć, a pri tom obećanju i ostajemo. Mislim da ćemo već naredne sedmice imati sastanak sa načelnikom Koldžom i upravom Željezničara kako bi nastavili podršku izgradnji stadiona i u ovom segmentu izgradnje južne tribine", rekao je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije