Komentator HRT-a Drago Ćosić dobio otkaz, neće dobiti otpreminu

Radiosarajevo.ba
Komentator HRT-a Drago Ćosić dobio otkaz, neće dobiti otpreminu
Foto: Facecoook / Drago Ćosić
Komentator Hrvatske-radio televizije (HRT) Drago Ćosić dobio je otkaz, saznaje Index.hr. U njemu se ne spominje nikakva otpremnina. 

Sve je potvrdio i Ćosićev advokat Mate Matić.

"Drago mi je jutros poslao SMS da je dobio otkaz. Idemo u radni spor, to neće proći jer nema elemenata kaznenog djela", rekao je Matić.

Drago Ćosić: Ako komentiraš meč bez emocija, bolje vozi tramvaj, rovi krompir

Vijest da Ćosić neće dobiti otpremninu u suprotnosti je s jučerašnjim najavama njegovog advokata Matića. On je sinoć rekao da je HRT tokom prvih pregovora pristao na otpremninu Ćosiću. 

Slavni hrvatski komentator pod istragom FIFA-e: Dilao ulaznice za finale Mundijala?!

Novinar iz BiH oštetio HRT: U Rusiji prodao četiri karte po 20.000 eura!?

Iz HRT-a se još uvijek nisu oglasili po ovom pitanju. Podsjećamo, nako što su se četiri ulaznice za finale SP-a pojavile u prodaji, FIFA je zatražila od EBU (Europska unija javnih televizija), čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima pojavljivanja spornih karata u prodaji. Nakon zaprimljene službene informacije od EBU, HRT je poduzeo potrebne radnje te o tome obavijestio nadležna državna tijela radi provođenja daljnjih izvida.

HRT je reagirao nakon što je Jutarnji list objavio da su Ćosić i međunarodni koordinator HRT-a Saša Dedić osumnjičeni da su sudjelovali u preprodaji ulaznica za SP.

U međuvremenu se u cijelu priču uključio i DORH. Prije dva dana priopćili su da je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu započelo izvide oko preprodaje karata za Svjetsko nogometno prvenstvo koje se održalo u Rusiji.

Inače, Ćosić je rođen u Bosni i Hercegovini, u Tesliću, a posljednjih godina radi na HRT-u kao sportski komentator.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije