Kolašinac zaigrao u pobjedi Arsenala nad Burnleyem

Radiosarajevo.ba
Kolašinac zaigrao u pobjedi Arsenala nad Burnleyem
Foto: EPA-EFE / Sead Kolašinac

Fudbaleri Arsenala savladali su Burnely sa 2:1 u drugom kolu engleske Premier lige, a za Topnike je u finišu nastupio i bh. reprezentativac Sead Kolašinac.

Londonski sastav je stigao do rane prednosti u 13. minuti kada se Alexandre Lacazette majstorski snašao u gužvi u šesnaestercu i pogodio je za 1:0. Gosti su ipak igrali hrabro, a do zasluženog poravnanje stigli su preko Ashleya Barnesa krajem poluvremena u 43. minuti.

U nastavku potpuna dominacija Arsenala. Topnici su propustili nekoliko dobrih prilika, ali u 64. minuti Pierre-Emerick Aubameyang je postigao krasan pogodak udarcem sa disatnce za 2:1 i pobjedu Arsenala. Kod oba gola domaćih asistirao je Dani Ceballos koji je bio prvo ime meča.

U 71. minuti u igru je ušao i Sead Kolašinac, koji je neko vrijeme bio van protokola u sastavu Arsenala, zbog nedavnih nemilih događaja kada se sa Mesutom Ozilom našao na meti pljačkaša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije