Koji Messi, koji Ibrahimović? Mejrema Medić iz sarajevskog SFK-a se igra fudbala

Radiosarajevo.ba
Koji Messi, koji Ibrahimović? Mejrema Medić iz sarajevskog SFK-a se igra fudbala
Foto: SFK Sarajevo / Mejrema Medić

Zlatan Ibrahimović u prodoru protiv NAC Brede. Ibrahimović, lopta i 11 "pijuna" u žuto-crnim dresovima. Ibrahimović dobija loptu na 35 metara od gola NAC Brede, komentator od blage letargičnosti lagano prelazi u potpunu euforiju i urla ime Zlatana Ibrahimovića koji je osim onih 11 nesretnih fudbalera NAC Brede, "po ćevape" poslao i barem pola gledalaca na stadionu, a pomoćni sudija i dalje ima vrtoglavicu.

To je jedan od prvih fudbalskih klipova i generalno jedan od prvih zbog kojih sam dobio "poparu" od roditelja zbog prekomjernog korištenja onog nesretnog dial upa. Nema veze. Vrijedilo je.

Eto, skoro 15 godina kasnije pogodak jedne djevojke iz Bosne i Hercegovine podsjetio me je na tu majstoriju Zlatana Ibrahimović i dial up internet.

Sastale su se SFK Sarajevo i ŽFK Emina Mostar, a Mejrema Medić je gotovo na isti način kao i tada Zlatan Ibrahimović "poslala po ćevape" svoje protivnike, gledatelje i oduševila bh. fudbalsku javnost.

Ostalo je još samo da ih svi malo više podržimo. Jer, kao što vidite, ove djevojke znaju igrati "lopte".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije