Kodro povrijeđen na treningu Zmajeva, utakmica će početi minutom šutnje

Anadolija
Kodro povrijeđen na treningu Zmajeva, utakmica će početi minutom šutnje
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su u utorak navečer u Nikoziji drugi od tri predviđena treninga do utakmice sa Kiprom.

Na bolove u predjelu skočnog zgloba danas se žalio Kenan Kodro, zbog čega su ga pregledali ljekari reprezentacije, ali i u bolnici u Nikoziji, te je ustanovljeno da povreda nije teže prirode. I napadač Mainza je trenirao večeras ali odvojeno od saigrača i slabijim intenzitetom.

Posljednju provjeru forme pred jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za SP bh. reprezentativci imat će sutra navečer.

Susret sedmog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” Kipar – BiH igrat će se na stadionu GSP Arena u Nikoziji u četvrtak, 31. avgusta, od 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po srednjeevropskom vremenu.

Utakmica sedmog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” između fudbalskih reprezentacija Kipra i Bosne i Hercegovine u četvrtak u Nikoziji počet će minutom šutnje.

Minut šutnje pred meč bit će održan u znak odavanja počasti preminuloj kćerci predsjednika Fudbalskog saveza Kipra i člana Izvršnog odbora Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

Osim minuta šutnje igrači će na dresovima nositi crni flor.

Kćerka predsjednika FS Kipra preminula je nakon duge i teške bolesti u 32. godini života i bit će sahranjena sutra u Nikoziji. Sahrani će prisustvovati i delegacija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

 

Čeka nas teška utakmica, rekao je danas Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će za dva dana protiv Kipra odigrati utakmicu sedmog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”.

”Kiprani su nezgodni po nas. Međutim, ovdje želimo dobar rezultat”, istakao je Begović, osvrnuvši se i na nesnosne vrućine u Nikoziji i temperaturu od 35 i više stepeni Celzijusa:

”Što se tiče vrućine bit će jedan od faktora, ali neće nam biti problem. Profesionalci smo i znamo se nositi i sa tim. Moramo ozbiljno gledati na narednog protivnika, ali i vjerovati u našu igru i kvalitet, te da ćemo ostvariti dobar rezultat”.

Ovdje je prije svega najbitniji naš pristup ka igri. Iz iskustva znamo da je Kipar opasna ekipa koja se mora poštovati i respektovati. No, kako sam rekao ako naš pristup bude pravi neće biti nikakvih problema protiv Kipra, istakao je Vedad Ibišević, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Naglašava, ”kvalitet individualni i ekipni imamo”.

”Ponovit ću još jednom, najbitniji je pristup, to jeste da utakmicu odigramo dobro kao ekipa”, poručio je u Nikoziji u razgovoru Ibišević.

Poslije šest odigranih kola u grupi ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” Belgija je prva sa 16 bodova, četiri više od Grčke i pet u odnosu na BiH, dok je Kipar sakupio sedam, Estonija četiri. Gibraltar je bez bodova. Iako se, kaže, ne voli baviti kalkulacijama vjeruje da BiH, poslije nastupa u Brazilu 2014., dva puta zaredom može igrati na Mundijalu.

”Nisam baš najbolji što se tiče matematičkih proračuna. Svaku utakmicu moramo igrati za sebe i pokušati osvojiti maksimalan broj bodova. To kako će drugi odigrati vidjet ćemo. Moramo vjerovati u sebe do kraja, jer ako ne budemo vjerovali to nema nikakvog smisla”, smatra Ibišević.

Sa njemačkom Herthom u ovoj sezoni igrat će na tri fronta. Tim iz Berlina ima značajne ambicije u UEFA Evropa ligi, šampionatu i Kupu Njemačke.

”Počela je sezona i u Njemačkoj s tim da igramo i Evropa ligu. Očekujemo nezgodniju sezonu nego što su bile prethodne dvije. U Bundesligi želimo biti u top 10. Cilj je da osiguramo sredinu tabele, ali i da prođemo grupnu fazu Evropa lige. To je realno”, rekao je Ibišević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije