Ko su naši u Ligi prvaka i ko se može pridružiti Pjaniću, Džeki i Bičakčiću

F. Z.
Ko su naši u Ligi prvaka i ko se može pridružiti Pjaniću, Džeki i Bičakčiću
Žrijeb trećeg pretkola Lige prvaka održan je danas u švicarskom Nyonu. Bosna i Hercegovina nije imala svog predstavnika s obzirom na to da je Zrinsjski poražen od Spartaka iz Trnave ukupnim rezultatom 2:1.

Klubova nemamo, ali fudbalera iz Bosne i Hercegovine u Ligi prvaka bit će i ove godine. U grupnoj fazi sigurno ćemo gledati Ermina Bičakčića u Hoffenheimu, kao i Bracu Salihamidžića kao sportskog direktora Bayerna. U Juventusu je Miralem Pjanić, a u Romi Edin Džeko. I to je za sada to.

U kvalifikacijama za Ligu prvaka ipak ima još fudbalera iz Bosne i Hercegovine. Standard Liege Gojka Cimirota igrat će protiv boljeg iz duela Ajax - Sturm Graz. Astana će u drugom pretkolu igrati protiv Midtjylanda iz Danske, a dres kluba iz Kazahstana nosi Marin Aničić. Ukoliko prođu Dance igrat će protiv boljeg iz duela Dinamo Zagreb - Hapoel Beer Sheva. Za Dinamo iz Bosne i Hercegovine igraju Armin Hodžić, Amer Gojak, Izet Hajrović i Luka Menalo. PAOK Marka Mihojevića igrat će protiv Basela u drugom pretkolu. Ako prođu ovu prepreku Solunci igraju protiv moskovskog Spartaka.

Salzburg Smaila Prevljaka igrat će protiv boljeg iz duela Shkendija - Sheriff Tiraspol u trećem pretkolu. Dres Sheriffa iz Tiraspola nose Mateo Sušić i Rifat Kapić, a šef stručnog štaba je bivši trener Širokog Brijega Goran Sablić, dok je u stručnom štabu bivši videoskaut Sarajeva Ermin Avdić. Rosenborg Besima Šerbečića, ako izbaci škotski Celtic u drugom pretkolu igrat će protiv atinskog AEK-a u trećem.

Crvena zvezda igrat će protiv litvanske Suduve Semira Kerle. Pobjednik ovog duela igrat će protiv boljeg iz duela Legija Varšava - Spartak Trnava. Videoton Anela Hadžića u drugom pretkolu igrat će protiv Ludogoretsa, a ako prođe u treće pretkolo igrat će protiv boljeg iz duela Cluj - Malmo. Slavija iz Praga Murisa Mešanovića u trećem pretkolu igrat će protiv kijevskog Dynama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije