Ko će večeras igrati za Grčku i u kojim klubovima igraju fudbaleri Helena?

Radiosarajevo.ba
Ko će večeras igrati za Grčku i u kojim klubovima igraju fudbaleri Helena?
Foto: EPA-EFA / Grčka - Italija

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine igrati protiv Fudbalske reprezentacije Grčke.

Grci su odlučili podmladiti reprezentaciju i okrenuti se narednom kvalifikacijskom ciklusu s obzirom na to da su izgubili sve šasne da se domognu završnice prvenstva Starog kontinetna.

John van't Schip vjeruje kako ostatak kvalifikacija za Europsko prvenstvo može iskoristiti da napravi ekipu koja će izboriti mjesto na smotri najboljih na svijetu 2022. godine u Kataru.

Heleni će protiv Zmajeva vjerovatno nastupiti u formaciji 4-3-1-2. Na golu će biti Alexandros Paschalakis prvi golman prvaka Grčke - PAOK-a. Ispred njega štoperski par činiti će Dimitris Siovas, 31-godišnji fudbaler madridskog Leganesa, te Pantelis Chatzidiakos kojem će nastup protiv Zmajeva biti tek drugi u dresu reprezentacije. Mladi štoper nosi dres holandskog AZ-a.

Na desnom beku bit će Michalis Bakakis član atinskog AEK-a, dok će na lijevoj strani igrati kapiten Helana, fudbaler kojeg odlično poznaje Ermin Bičakčić - Kostas Stafylidis. On će dobiti prednost u odnosu na PAOK-ovog Dimitrisa Ginanoulisa.

Defanzivni vezni bit će fudbaler Panathinaikosa Dimitris Kourbelis, a ispred njega Kopenhagenov Zeca i Olympiacosov Andreas Bouchalakis. U samom vrhu napada svoje mjesto će vjerovatno zauzeti Tasos Bakasetas iz Alanyaspora, a osim njega svoj mjesto u sastavu trebali bi zauzeti i Girogos Masoouras iz Olympiacosa, dok bi Tasos Donis iz Reimsa trebao imati prednost u odnosu na mladog fudbalera PAOK-a Dimitrisa Limniosa i Toulouseovog Efhtymisa Koulourisa.

Selektor Grčke je John van 't Schip. Trenersku karijeru počeo je u Ajaxu, a prvi seniorski klub bio mu je Twente. Bio je pomoćnik u reprezentaciji Holandije, a prije Grčke bio je trener PEC Zwollea.

Zanimljivo da najskuplji fudbaler Grčke po Transfermarktu sjedi na klupi. Odysseas Vlachodimos golman Benfice trenutno je rezerva PAOK-ovom Paschalakisu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije