Klopp o Salahu i postu: To je njegov lični izbor

Anadolija
Klopp o Salahu i postu: To je njegov lični izbor

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je uoči utakmice protiv Real Madrida na konferenciji za medije izjavio da je veoma ponosan na svoje nogometaše što će imati priliku igrati u finalu.

"Više sam bio uzbuđen 2013. godine protiv Bayerna nego sada. Ipak, moji igrači su se izborili za ovo finale u Kijevu i veoma sam ponosan na njih", rekao je Klopp.

Istaknuo je kako skoro niko nije očekivao da će Liverpool igrati u finalu.

"Niko nas nije očekivao u finalu, ali mi smo tu jer smo Liverpool, ne samo neka dobra ekipa. Pokušat ćemo im otežati utakmicu koliko god možemo", rekao je Klopp.

Na pitanje novinara o tome da li će uistinu zvijezda Liverpoola Mohamad Salah postiti i na dan odigravanja finala Lige prvaka, Klopp je rekao da je to njegova lična stvar.

"To je njegov sasvim lični izbor. Na treninzima možete vidjeti kako se osjeća. On je u vrhunskoj formi. Odlično se pripremio i za finale", kazao je Klopp.

U međuvremenu, klupski fizioterapeut Ruben Pons je izjavio da Salah, prva zvijezda Liverpoola, ipak neće postiti na dan odigravanja finala Lige šampiona protiv Reala, odnosno danas.

Nogometaš Liverpoola Jordan Henderson je istakao da svi u klubu silno žele osvojiti titulu.

"Imamo dovoljno iskustva za tako nešto. Iz prošlosti smo naučili mnogo i imamo potrebnu motivaciju da pobijedimo", rekao je Henderson.

Trener Reala Zinedine Zidane je na konferenciji za medije izjavio da njegova ekipa nije favorit u finalu s Liverpoolom.

"Ne, nismo favoriti. Može se o tome govoriti, ali mi znamo da to nije tako. U našoj svlačionici uopće ne razmišljamo tako. Niti smo mi favoriti niti je to Liverpool, šanse su 50:50. Da bi pobijedili u toj utakmici, moramo jako dobro odigrati", rekao je Zidane.

Dodao je da je važno da u ekipi niko nije povrijeđen, napominjući kako je Portugalac Cristiano Ronaldo u velikoj formi.

Defanzivac Real Madrida Sergio Ramos, na pitanje o kvaliteti nogometaša Liverpoola Salaha, odgovorio je da je riječ o odličnom nogometašu koji se dokazao igrama u prošloj sezoni.

Španski Real Madrid i engleski Liverpool sutra navečer će odmjeriti snage u finalu Lige prvaka, što će biti i šesti okršaj dvaju klubova.

Finale najvećeg klupskog fudbalskog takmičenja bit će odigrano sutra na Olimpijskom stadionu u Kijevu, s početkom u 20.45 sati. Pravdu će dijeliti iskusni sudija iz Srbije Milorad Mažić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije