Klopp je paklen trener, ali kakav je bio fudbaler: Ovo su njegovi najbolji golovi

Radiosarajevo.ba
Klopp je paklen trener, ali kakav je bio fudbaler: Ovo su njegovi najbolji golovi
Foto: Screenshot / Jurgen Klopp

Jurgen Klopp je fanatstičan fudbalski stručnjak. Ne samo zbog osvojene Lige prvaka, ne samo zbog dominacije s Borussijom Dortmund pored minhenskog Bayerna u Bundseligi.

Klopp je vizionar, a to će vam najbolje posvjedočiti pogled na bekove Liverpoola koji su osvojili titulu prvaka Europe. O igračima koje je promovisao u Dortmundu suvišno je govoriti.

Međutim svi se pitaju kakav je Klopp bio fudbaler? Ne naročito dobar, ali je ostavio veliki trag u Mainzu za koji je igrao od 1990. do 2001. godine. Penzionisao se kako najbolji strijelac kluba. Kasnije je priznao i sam da nije bio veliki talenat.

"Imao sam noge za četvrtu ligu, ali glavu imam za prvu ligu", rekao je Klopp.

Prisjetio se i svoje probe u Eintrachtu iz Frankfurta, gdje je s njim bio i legendarni Andi Moller. Klopp se prisjetio šta je on kao 19-godišnjak tada mislio.

"Ako je to fudbal, onda ja igram potpuno drugu igru. On je bio svjetska klasa, a ja čak nisam bio ni klasa", rekao je Klopp.

Ipak, izrastao je u legendu Bundeslige i njemačkog fudbala, godinama nakon završetka igračke karijere. Postao je vrhunski fudbalski stručnjak, a Bundesliga se potrudila da ne zaboravimo njegove najbolje golove.

Uživajte...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije