Ponor Zmajeva u drugom poluvremenu: Kipar slavio u Nikoziji

Radiosarajevo.ba
Ponor Zmajeva u drugom poluvremenu: Kipar slavio u Nikoziji
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine gostovala je u četvrtak navečer u Nikoziji kod reprezentacije Kipra u utakmici sedmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji. Slavio je Kipar rezultatom 3:2.

Zaprijetili smo već u trećoj minuti susreta. Šutirao je Senad Lulić, ali je Kiprane spasila stativa. Opet smo u prilici u devetoj minuti susreta. Pjanić je centrirao, ali je odbrana Kipra otklonila opasnost.

Kipar je zaprijetio iz kontre u 14. minuti utakmice. Sotiriou je šutirao glavom, ali samo preko prečke gola Begovića. U 21. minuti velika prilika za našu reprezentaciju. Lulić je pronašao Ibiševića u šesnaestercu domaćih, ali je napadač Herthe promašio loptu, pa je propala prilika da dođemo do vodstva.

Samo minutu kasnije nova prilika za našu reprezentaciju. Šutirao je Edin Džeko sa vrha šesnaesterca, ali je golman Kipra bio siguran. U 25. minuti prijete domaći. Prvo je udaarac Charalambidesa zaustavila naša odbrana, da bi potom Laban potpuno neometan šutirao glavom, ali je lopta otišla pored lijeve stative gola Begovića.

Odličnu priliku imali smo u 32. minuti susreta. Cimirot je fantastično proigrao Ibiševića, ali je ovaj put od našeg napadača uspješniji Panayi. Nakon odbrane golmana Kipra dobili smo korner iz kojeg pogodak nakon asistencije Pjanića postiže Toni Šunjić. Lopta je pogodila našeg defanzivca i završila iza leđa Panayia.

Do dva gola prednosti dolazimo u 44. minuti utakmice. Sead Kolašinac je napravio odličan prodor i centrirao, a na pravom mjestu bio je Edin Višća. Ostalo je nakon prvih 45 minuta u Nikoziji 2:0 za našu reprezentaciju.

Kiprani su zaprijetili već u prvoj minuti drugog poluvremena, ali smo nekako uspjeli otkloniti opasnost. U 53. minuti susreta nakon gužve u šesnaestercu domaćih pokušao je Džeko, ali je Panayi uspješniji. Domaćin je u novoj prilici tri minute kasnije. Šutirao je Christofi, ali je Begović na mjestu.

Kipar je za dvije minute došao do izjednačenja. Prvo se u 65. minuti Christofi fantastično snašao u šesnaestercu našeg tima, da bi u 67. minuti Laban postigao fantastičan pogodak. Šutirao je s vrha šesnaesterca i pogodio gornji desni ugao gola Begovića.

Sotiriou je u 76. minuti susreta donio prednost Kipranima. Odlično su kombinovali Kyriakou i Demetriou, a mrežu našeg tima zatresao je napadač domaćih. Mogao je Kipar do četvrtog gola u 90. minuti susreta, ali je udarac Kastanosa otišao preko prečke Begovića. Bila je to posljednja prilika na susretu, a Kipar je upisao trijumf rezultatom 3:2. 

U ostalim susretima u našoj grupi Belgija je slavila protiv Gibraltara rezultatom 9:0, dok je Grčka remizirala s Estonijom (0:0). 


Kipar - BiH 3:2 [Golovi] by watch-it-now

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije