SP 2022 / Katar predstavio stadion o kojem bruje društvene mreže: Na šta vas podsjeća?

03. 05. 2019. u 11:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Stadion zu Katru za potrebe Svjetskog prvenstva 2022. godine skoro su završeni. Jedan od završenih, Al Wakrah koji može primiti 40.000 ljudi, a gdje je planirano da se igraju četvrt finalne utakmice izazvao je burnu raspravu na društvenim mrežama.

Naime, stadion je dizajnirala čuvena Britansko-irački arhitektica Zaha Hadid, koja je preminula posljedica srčanog udara u 2016. godini. Dizajn stadiona je inspirasan tradicionalnim arapskim brodom "dhow". 

Ali uprkos inspiraciji arhitektice, društvene mreže su zauzele drugi kurs, pa su ljudi počeli pisati da ih stadion podsjeća na vaginu.

 

Osim dizajna stadion, fanovi jednog od najvećih takmičenja u fudbalu smatraju da Katar nije najbolja opcija zbog visokih temperatura. Dizajneri su se potrudili da riješe i ovaj problem, tako što su stadioni opremljeni rashladnim uređajima koji će održavati temperaturu na stadionu na ugodnih 20 stepeni.

Ostaje da vidimo da li će ovo svjetsko prvenstvo biti na nivou kakvim ga najavljuju ili će ostati upamćeno po visokim temperaturama i stadionima koji asociraju ljude na ženki spolni organ.

 

 

NEMA KOMENTARA